Παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης: Ο Ανδρέας Βαζαίος χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης  ήταν έτοιμος για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (άγνωστο εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο που τελικά μεταφέρθηκαν για το 2021. Ο Ανδρέας εκτιμά ότι η απόφαση για την μετάθεση της Ολυμπιάδας αποτέλεσε ανακούφιση για τον ίδιο και τους υπόλοιπους πρωταθλητές ανά την υφήλιο.

Ο κορονοϊός και αν και δεν χτυπάει έντονα τις νεαρότερες ηλικίες, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο αναπνευστικό κάτι που όλοι οι αθλητές στον κόσμο θέλουν να αποφύγουν

«Θεωρώ πως ήταν πολύ θετική η απόφαση της ΔΟΕ και της Ιαπωνικής επιτροπής να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2021. Είναι τεράστια ανακούφιση για τους αθλητές να μπορέσουν να προετοιμαστούν με σωστές και υγιείς συνθήκες για το μεγάλο εορτασμό του αθλητισμού».

Οι συνθήκες πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους πρωταθλητές υψηλού επιπέδου. Όμως η «τρικυμία» της πανδημίας αργά ή γρήγορα θα κοπάσει και η κανονικότητα θα επιστρέψει. Τότε ο Ανδρέας πρέπει να είναι έτοιμος.

«Σίγουρα αυτό δημιούργησε αλλαγή στον προγραμματισμό μας αλλά οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Για το υπόλοιπο της χρονιάς προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω υγιής και να κρατήσω τη φυσική μου κατάσταση όσο γίνεται σε πιο υψηλά επίπεδα». Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει ο πλανήτης και φυσικά η ελληνική κοινωνία. Η μόνη ασφαλής λύση είναι η τήρηση των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί επιστήμονες.

«Όλη η υφήλιος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Για την ώρα είναι σημαντικό να ακούμε μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και να ακολουθουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών γιατρών- εκπροσώπων του κράτους, ώστε να προστατεψουμε τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» αποφαίνεται ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (LC)
ΧΡΥΣΟ2016 Λονδίνο200 μ μικτή κολύμβηση
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (SC)
ΑΣΗΜΕΝΙΟ2017 Κοπεγχάγη200 μέτρα πεταλούδα
ΑΣΗΜΕΝΙΟ2017 Κοπεγχάγη200 μ μικτή κολύμβηση
ΧΑΛΚΙΝΟ2015 Νετάνια100 μ μικτή κολύμβηση
Μεσογειακοί Αγώνες
ΧΡΥΣΟ2018 Ταρραγόνα200 μ ατομικό μικτή κολύμβηση
ΧΡΥΣΟ2018 Ταρραγόνα4 χ 100 ατομικό μικτή κολύμβηση
ΑΣΗΜΕΝΙΟ2013 Μερσίνη4×100 m μικτή κολύμβηση
ΑΣΗΜΕΝΙΟ2018 Ταρραγόνα4 × 100 μέτρα ελεύθερο
ΧΑΛΚΙΝΟ2013 Μερσίνη200 μ μικτή κολύμβηση
ΧΑΛΚΙΝΟ2018 Ταρραγόνα
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις