Στίρλινγκ Μος: Ο Βρετανός οδηγός αγώνων Στίρλινγκ Μος πέθανε σε ηλικία 90 ετών, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στη Βρετανία. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγό του.

Ποιος ηταν ο Στίρλινγκ Μος

Όπως γράφουν αυτοί που γνωρίζουν καλά την ιστορία του Στίρλινγκ Μος τη δεκαετία του ’50 και μετά, όταν οι τροχονόμοι στην Αγγλία συνελάμβαναν κάποιον να τρέχει σαν τρελός στο δρόμο, τον ρωτούσαν «Καλά, ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Στίρλινγκ Μος;» Ίσως λοιπόν να , πρόκειται για τον μεγαλύτερο οδηγό αγώνων που δεν έχει κερδίσει ποτέ παγκόσμιο τίτλο. O Στίρλινγκ Μος είχε φυσικό οδηγικό ταλέντο. Το κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Εικόνα
Το εξωφρενικό ρεκόρ στο Targa Florio με μέση ωριαία ταχύτητα 157,65 km/h στο τιμόνι της θρυλικής Mercedes-Benz 300 SLR, ρίχνοντας σχεδόν μισή ώρα στον μεγάλο Fangio είναι ένα απ’ τα highlights του Στίρλινγκ Μος. Μάλλον, όμως, το πιο ενδεικτικό του οδηγικού του πλουραλισμού είναι πως έχει τρέξει σε 525 αγώνες με 84 διαφορετικά αυτοκίνητα. Η καριέρα του μπορεί να διακόπηκε πρόωρα μετά από ένα σφοδρό ατύχημα, το 1962, αλλά η ιδέα του κινδύνου δεν έπαψε να τον γοητεύει.

Εικόνα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις