Αντρέα Στραματσόνι: Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν για να αναλάβει τα ηνία της εθνικής ομάδας της χώρας. Ο 44χρονος Ιταλός εργάστηκε στο Ιράν από τον Ιούνιο ως το Δεκέμβριο του 2019 για λογαριασμό της Εστεγκλάλ, αλλά αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων αν και τα αποτελέσματά της ομάδας ήταν ικανοποιητικά.

Όπως αναφέρεται, υποψήφιος είναι και άλλος ένας Ιταλός, ο Τζάνι Ντε Μπιάζι.

Ποιος είναι ο Αντρέα Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι (ιταλικά: Andrea Stramaccioni, προφέρεται: [ˈanˈdrɛːa stramatˈtʃoːni], γένν. 9 Ιανουαρίου 1976) είναι Ιταλός προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής.

Τα πρώτα του βήματα στην προπονητική ήταν στις ομάδες νέων της Ρόμα και της Ίντερ, και ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Ίντερ στις 26 Μαρτίου του 2012 αντικαθιστώντας τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Την περίοδο 2015-τέλη 2016, ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού. Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής του πανεπιστημίου La Sapienza University της Ρώμης (απ. 2010).

Παναθηναϊκός
Στης 8 Νοεμβρίου του 2015, ο Στραματσόνι προσελήφθει πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου, έως το τέλος της περιόδου 2016–17. Ωστόσο παραιτήθηκε λίγους μήνες πριν την εκπνοή του συμβολαίου του, μετά από τα κακά αποτελέσματα της ομάδας. Τον διαδέχθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις