Σνάουτσνερ: Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξή του στην Πολωνία, μίλησε για την ποιότητα των ακαδημιών του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία και φυσικά για την κατάσταση που βιώνει με την πανδημία του κορονοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Κ-19 του ΠΑΟΚ:

«Στον ΠΑΟΚ, η Κ-19 είναι ο προθάλαμος της πρώτης ομάδας. Πολλά παιδιά έχουν πιθανότητες να βρεθούν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και εγώ με τον Πάμπλο τα προετοιμάζουμε για αυτό. Έχουμε κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα υποδομών και σκεφτόμαστε το μέλλον. Ανυπομονούμε να σταματήσει η πανδημία του κορονοϊού που έπληξε σκληρά το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα μπορούν να αντέξουν».

Για την συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Υπήρξαμε και συμπαίκτες με τον Πάμπλο στον ΠΑΟΚ, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον τέλεια. Είμαι ήρεμος, είναι εκρηκτικός, παρορμητικός και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Προς το παρόν αποκτά εμπειρία και στον ΠΑΟΚ θεωρείται θρύλος. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν συγκεκριμένα σχέδια για τον Πάμπλο, οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα γίνει πρώτος προπονητής στο εγγύς μέλλον. Ίσως να με πάρει ως βοηθό του στην πρώτη ομάδα».

Για την πανδημία του κορονοϊού και πόσο έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο:

«Όλος ο κόσμος το αισθάνεται. Στην Ελλάδα υπάρχει μια συζήτηση για την επανέναρξη της σεζόν, αλλά κάποιος πρέπει να πάρει την απόφαση. Οι απώλειες είναι τεράστιες, αλλά δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για να ξαναπαίξουμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα».

Για το αν νιώθει περισσότερο Πολωνός ή Έλληνας:

«Χάρη στην μεταγραφή του Κάρολ Σφιντέρσκι από την Γιαγκελόνια στον ΠΑΟΚ, ορισμένοι Έλληνες θυμήθηκαν ότι είμαι Πολωνός! Είμαι πολύ κοντά στην Ελλάδα, είχα μια όμορφη περιπέτεια ως παίκτης εδώ, με εμφανίσεις σε ευρωπαϊκά κύπελλα και χάρη στις εμφανίσεις μου εδώ, έπαιξα και στην εθνική ομάδα. Τώρα συνεχίζω εδώ ως προπονητής, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τις ρίζες μου».