Άρης: Χωρίς να φταίει ο παίκτης προσωπικά η πέτρα του Σκανδάλου ήταν ο Φιορίν Ντουρμισάι που αποκτήθηκε τον Γενάρη και τελικά του εκδόθηκε δελτίο παρά την απαγόρευση μεταγραφών για χρέη ύψους 1.2 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσε για τους «κίτρινους»

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Μόλις είχε βγει η απόφαση, η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ είχε ανακαλέσει το δελτίο του παίκτη και ο Άρης είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης. Στο πλευρό του μάλιστα, στην εκδίκαση που είχε γίνει στις 23/1 είχε σταθεί και η ΕΠΟ. Συγκεκριμένα είχε παρασταθεί ο νομικός της σύμβουλος, Βασίλης Σαράκης, και είχε υποστηρίξει ότι τα χρέη αφορούσαν τον «παλιό» Άρη, την ομάδα δηλαδή που είχε μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και είχε διαλυθεί. «Είναι δύο διαφορετικές νομικές οντότητες και οι συμβάσεις και οι οφειλές αφορούσαν την παλιά οντότητα και ΠΑΕ» είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων. Το Διαιτητικό Δικαστήριο με ψήφους 3-0 είχε αποφανθεί ότι πρέπει να εκδοθεί το δελτίο στον παίκτη, παρά την τιμωρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εκεί έγινε και η μεγάλη ζημιά με τον εφησυχασμό.

«Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 556/17.01.2020 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ (ΕΙΠ/ΕΠΟ). Ακυρώνει την ανάκληση του με αριθμό 1272042 δελτίου αθλητικής ιδιότητας, με το οποίο η «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “Ο ΑΡΗΣ” ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» απέκτησε με δανεισμό, την 03.01.2020, τον ποδοσφαιριστή ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ» ανέφερε η απόφαση, από την οποία μάλιστα προέκυπτε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε αποκτηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης, με μαξιλάρι την απόφαση αυτή, είχε πάει στη FIFA και είχε ζητήσει να ανακληθεί η απαγόρευση μεταγραφών. Και έρχεται τώρα η Παγκόσμια Ομοσπονδία, που όχι μόνο δεν δέχθηκε το αίτημα των «κίτρινων», του επέβαλε νέα τιμωρία ενώ και η ΕΠΟ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 500.000 ελβετικά φράγκα (475.000 ευρώ περίπου).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις