Άρης:  Σύμφωνα με την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA ο Άρης κρίνεται υπαίτιος, διότι δεν συμμορφώθηκε και δεν υλοποίησε τις αποφάσεις που είχαν παρθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και με τις οποίες το συγκεκριμένο πειθαρχικό όργανο είχε επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών στον συγκεκριμένο σύλλογο.

Με άλλα λόγια προχώρησε στην προσθήκη του Φιορίν Ντουρμισάι κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κάτι που σύμφωνα με την FIFA δεν είχε δικαίωμα να κάνει, παραβιάζοντας την απαγόρευση που του είχε επιβάλλει.

Ως εκ τούτου η πειθαρχική επιτροπή της FIFA επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών στην ΠΑΕ Άρης είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο για δύο ολόκληρες και συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, ποινή που θα τεθεί σε ισχύ από την έναρξη της αμέσως επόμενης μεταγραφικής περιόδου, μετά από την γνωστοποίηση της συγκεκριμένης ποινής.

Η ποινή αυτή θα εφαρμοστεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε εθνικό και την FIFA σε διεθνές επίπεδο.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πώς η FIFA τονίζει ότι η ποινή αυτή δεν αφορά μόνο την ανδρική ομάδα του Άρη, αλλά και τις μικρότερες ηλιακά κατηγορίες, οι οποίες επίσης δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής νέων παικτών.

Για να μπορεί ο Άρης να μετεγγράψει ξανά νέους παίκτες θα πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε δύο πλήρεις και ολοκληρωμένες μεταγραφικές περιόδου και όχι νωρίτερα, καθότι δεν μπορεί να κάνει χρήση κάποιων ευεργετικών διατάξεων ή παραθύρων που προβλέπονται από τον νόμο.

Μάλιστα ορίζεται ξεκάθαρα από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, ότι η ΕΠΟ καθίσταται απολύτως υπεύθυνη για την εκτέλεση της ποινής και ξεκαθαρίζεται ότι αν δεν προσφέρει τις απαραίτητες αποδείξεις τήρησης της απόφασης, τότε και η ίδια κινδυνεύει με πολύ σοβαρές κυρώσεις που θα αποφασιστούν στο μέλλον και οι οποίες μπορεί να είναι ακόμα και αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις