Νικ Καλάθης: Το ξαφνικό διαζύγιο με τον Ντιλέινι έχει αναγκάσει τους «μπλαουγκράνα» να σκανάρουν την αγορά για γκαρντ. Έτσι, σύμφωνα με την Mundo Deportivo, ο Νικ Καλάθης είναι ο πρώτος στόχος της Μπαρτσελόνα, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει πως έχει επιβεβαιώσει από τρεις έγκυρες και διαφορετικές πηγές το έντονο ενδιαφέρον των Καταλανών για τον Έλληνα γκαρντ. Οι Ισπανοί κάνουν λόγο για επικείμενη αποχώρηση του Καλάθη από τον Παναθηναϊκό, που είναι θέμα χρόνου, παρόλο που έχει συμβόλαιο για μία ακόμα σεζόν, λόγω των υψηλών αποδοχών του, που αγγίζουν τα 2,2 εκατ. ευρώ καθαρά. Επιπλέον, όπως προσθέτουν, κλειδί για την αποχώρηση του παίκτη από το «τριφύλλι», είναι να εισπράξει και τα οφειλόμενα.

«Το μεγάλο πρόβλημα για την Μπάρτσα είναι ότι το ενδιαφέρον τους για τον Καλάθη συμπίπτει με αυτό πολλών άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Οι κύριοι ανταγωνιστές που εξετάζουν τον Έλληνα γκαρντ είναι οι Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Εφές, Ολυμπιακός και Ζενίτ», αναφέρει η καταλανική ιστοσελίδα.

Το δημοσίευμα τονίζει, επίσης, ότι η Μπαρτσελόνα δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει στον Καλάθη τα 2,2 εκατ. που λαμβάνει τώρα, αφού θα αναγκαστεί ούτως ή άλλως να επαναδιαπραγματευτεί τις απολαβές με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, όμως θα προσπαθήσει να τον δελεάσει με μια καλή προσφορά, αλλά και επιχειρήματα όπως η ασφάλεια των πληρωμών σε έναν σύλλογο όπως αυτός, καθώς και την ποιότητα ζωής στην Βαρκελώνη.