Αντρέι Βατούτιν: Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι «Russia 24» και ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι μεγάλες ομάδες της Euroleague, λόγω της κρίσης από την πανδημία του Covid-19.

«Είναι ήδη γνωστό ότι κάποιοι χορηγοί της ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν μαζί μας και αυτό θα επηρεάσει το μπάτζετ. Τα περισσότερα κλαμπ της Ευρώπης βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες, πρέπει να δούμε την αγορά», ανέφερε αρχικά ο Βατούτιν, ο οποίος τόνισε επίσης ότι η Euroleague έχει ξεκινήσει επαφές με την Ένωση Παικτών για περικοπές και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν:

«Η Euroleague μιλά με την ELPA για περικοπές και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν, επειδή τώρα δεν υπάρχουν οι νόμοι ή τα νομικά μέσα για τους συλλόγους, ώστε να μειώσουν τους μισθούς που έχουν συμφωνηθεί για το μέλλον».

Σχετικά με την πιθανή επανέναρξη της Euroleague, ανέφερε: «Τα σύνορα στην Ρωσία είναι ακόμα κλειστά. Δεν μπορούμε να βγούμε από την χώρα ή να δεχτούμε κάποιον από άλλη χώρα. Αυτό ισχύει φυσικά για την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Χίμκι. Η ΤΣΣΚΑ έχει δέκα παίκτες εκτός Ρωσίας. Πώς θα γίνει; Πώς θα επιστρέψουν για την καραντίνα; Δεν βλέπω κάτι θετικό στο να συνεχιστεί η σεζόν τον Ιούλιο. Είναι περίπλοκη η κατάσταση. Περιμένουμε την απόφαση, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναλύσουμε και ότι υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς και μπάσκετ χαμηλού επιπέδου».