Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν βγει στην επιφάνεια αναφορικά με την έδρα διεξαγωγής της ρεβάνς μεταξύ των “λύκων” και του Ολυμπιακού. Εκτός από το ενδεχόμενο διεξαγωγής του αγώνα σε άλλη πόλη, ακούστηκε μέχρι και το σενάριο να γίνει εκτός Αγγλίας, σε περίπτωση που έπρεπε υποχρεωτικά όποιος ταξιδέψει στη Νησί να μπει σε καραντίνα!

Η Γουλβς πάντως έχει διαμηνύσει στην UEFA ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά στην έδρα της, στο “Μολινό”.

Οι σκέψεις της UEFA για Αθήνα

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, UEFA φέρεται να κάνει σκέψεις για Final 4 ή και Final 8 σε Champions League και Europa League, ούτως ώστε να συγκεντρωθούν οι ομάδες σε μία πόλη όπου θα διεξαχθεί η διοργάνωση. Όπως ανέφερε ο ΣΠΟΡ FM 94.6, αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί η τελική φάση του Europa στην Αθήνα λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και μάλιστα έχει ήδη εκφραστεί η πρόθεση από ελληνικής πλευράς να αναλάβει τη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει αναθέσει τον τελικό του Europa στο Γκντανσκ της Πολωνίας, χώρα όμως η οποία έχει πληγεί πολύ περισσότερο από την πανδημία, σε σχέση με την Ελλάδα. Ανασταλτικό παράγοντα πάντως, ειδικά σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει Final 8, αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλα γήπεδα και προπονητικά κέντρα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ομάδων στην ελληνική πρωτεύουσα.

Τι εξετάζει η UEFA για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η UEFA προσανατολίζεται ο τελικός του Europa League να διεξαχθεί στο Γκντανσκ στις 26 Αυγούστου και ο τελικός του Champions League να γίνει  τρεις ημέρες αργότερα.

Η UEFA εξετάζει δύο επιλογές:

  • Η μία είναι να διεξαγάγει τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς του Champions League με δύο αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό θα ήταν δυνατό μόνο εάν τα εγχώρια πρωταθλήματα επανεκκινήσουν τον Ιούνιο.
  • Η δεύτερη επιλογή είναι να γίνουν μονοί οι  υπόλοιποι αγώνες του Champions League μετά το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων, ενώ θα μπορούσε το  υπόλοιπο της διοργάνωσης  να παίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο τελικός του Champions League είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Μαΐου και ο τελικός του Europa League επρόκειτο να διεξαχθεί στο Γκντανσκ τρεις ημέρες νωρίτερα.