Το τεταμένο κλίμα στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ συνεχίζεται.  Ο Βαγγέλης Τσάπας έθεσε το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και μάλιστα πρότεινε να δοθεί μία wild card στους Πειραιώτες.

Αυτό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο, να κάνει λόγο για «πραξικοπηματική» κίνηση, ωστόσο από την άλλη τόνισε πως εάν οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν να επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία, τότε θα πρέπει να το κάνουν, αγοράζοντας το ΑΦΜ μίας άλλης ομάδας.

Η τοποθέτηση του Μάνου Παπαδόπουλου

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Μάνος Παπαδόπουλος ήταν ξεκάθαρος κατά την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, σε υποθετική συζήτηση για το τι θα γίνει αν ανέβει ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, ο πρόεδρος και ταυτοχρόνως εκπρόσωπος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, πήρε τον λόγο κι αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Δεν θα αποδεχθούμε να ανεβεί με πραξικόπημα ο Ολυμπιακός στην Α1. Αν ήθελε ας έφτιαχνε ομάδα να ανεβεί. Αν γίνει πραξικόπημα δε θα παίξουμε εμείς» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ και προσέθεσε: «Μας έφτυσε ως ΕΣΑΚΕ ζητώντας παράνομα κάτι που όλοι ομόφωνα έλεγαν ΟΧΙ και τώρα θα ανέβει με πραξικόπημα;».

Το Ρέθυμνο σκέφτεται την αποχώρηση από την Α1

Αρκετά μεγάλο… νόημα είχε η απουσία του Κωστή Ζομπανάκη από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ της Πέμπτης (28/5), όπου τον εκπροσώπησε το διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας από την Κρήτης, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει στηρίξει το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι απογοητευμένος και δυσαρεστημένος με τα όσα γίνονται στη λίγκα, με αποτέλεσμα να σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει την ομάδα από την Α1.

Η τελική απόφαση για την τύχη του Ρεθύμνου θα παρθεί την Παρασκευή (29/5), όπου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ΔΣ στην ΚΑΕ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κωστής Ζομπανάκης αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρση της ομάδας από τη μεγάλη κατηγορία.