Σχεδόν μία εβδομάδα πριν την έναρξη των playoffs στις 7 Ιουνίου ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ενημέρωσε τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργο Δώνη, ότι η συνεργασία τους θα λάβει τέλος στην ολοκλήρωση της σεζόν, με επιστολή που του έστειλε στις 21:20 της Πέμπτης (29/5). Όπως σας ενημερώσαμε, το ύφος της επιστολής ήταν ευγενικό και μέσω αυτής τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα, σημειώνοντας παράλληλα πως “η συνεργασία τίθεται εν αμφιβόλλω μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα”.

Η οφειλή, η ρήτρα και η χρυσή τομή

Έτσι με την επικείμενη αποχώρηση του Δώνη, ο Παναθηναϊκός εκτός από αγωνιστική αναταραχή αναμένεται να έχει και οικονομική. Πόσω μάλλον όσον αφορά τις οικονομικές λεπτομέρειες του επερχόμενου διαζυγίου, όπου το ποσό «τσούζει». Το συμβόλαιο του Δώνη είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και εμπεριέχει αυτό που ονομάζεται αμφίδρομη ρήτρα.

Δηλαδή, εάν ο Παναθηναϊκός απολύσει τον 50χρονο τεχνικό θα πρέπει να καταβάλλει οπωσδήποτε το 50% του εναπομείναντος συμβολαίου. Και εάν ο Δώνης αποχωρήσει με δική του θέληση θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό “ποινής” που αντιστοιχεί ξανά στο 50% του εναπομείναντος συμβολαίου. Επιπλέον, η πλευρά του προπονητή του Παναθηναϊκού ισχυρίζεται ότι υπάρχει οφειλή 300.000 ευρώ, η οποία έχει συμφωνηθεί να μετακυλήσει ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με την αδειοδότηση.

Με δεδομένο πως η αμοιβή του Δώνη για την επόμενη σεζόν είναι 880.00 ευρώ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 740.000, αν ο Έλληνας προπονητης ζητήσει να τηρηθούν στο ακέραιο οι όροι του συμβολαίου του,

Προφανώς όλα αυτά θα αποτελέσουν ζητούμενο εργασίας για τους δικηγόρους των δύο πλευρών όταν θα έρθει η ώρα για να βρεθεί η χρυσή τομή για το “διαζύγιο”.