Όπως σας ενημερώσαμε, την ώρα που οι ΗΠΑ και κυρίως η Μινεάπολη «φλέγονται» από τις διαδηλώσεις, λόγω της στυγερής δολοφονίας του Φλόιντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε θέση, αποφασίζοντας να στείλει το δικό του μήνυμα για την ανείπωτη τραγωδία.

«Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως φτάνει πια. Είναι ώρα για αλλαγή» έγραψε χαρακτηριστικά ο Greek Freak στο Twitter. Μάλιστα συνόδευσε το tweet του με το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ και του Αχμάντ Άρμπερι (δολοφονήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, σε μία πράξη που είχε ρατσιστικό περιεχόμενο) ως hashtag.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό η δημοσίευση ήδη έχει ξεπεράσει τα 22 χιλιάδες likes και τα περισσότερα σχόλια τον αποθεώνουν, αν και δε λείπουν και τα επικριτικά τύπου σχόλια.

«Εδώ είναι το στέμμα σου βασιλιά», γράφει ένας χρήστης του Twitter

Προτροπή από χρήστη του Twitter για προσφορά

«Δωρίστε στα ταμεία εγγύησης για διαδηλωτές. Θα ήταν πραγματικά χρήσιμο. Το Μιλγουόκι έχει και άλλες πόλεις».

Το μήνυμα για την βοήθεια στις επιχειρήσεις και ο… Τραμπ

«Είναι καιρός οι άνθρωποι να υποστηρίξουν τις μαύρες επιχειρήσεις που καταστρέφονται αντί των ταραχών» και,

«Καταψηφίστε τον Τραμπ»

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια 

«Αυτό θα έπρεπε να το είχες πει δύο ημέρες πριν», σχολιάζει ένας χρήστης του twitter, αφήνοντας αιχμές πως μετά τον σάλο που προκλήθηκε, πήρε θέση. Ωστόσο, συμφώνησε και άλλος χρήστης, απαντώντας σχετικά: «Η ομάδα του pr (εννοώντας τους επαγγελματικούς σύμβουλους)  του μόλις του είπε ότι πρέπει να δημοσιεύσει κάτι για αυτό πριν είναι πολύ αργά».

Δεν έλειψε και το ελληνικό σχόλιο για τις διαφημιστικές: «Ρε Γιάννη μια τέτοια στιγμή για ένα τέτοιο θέμα μη κουοτάρεις nike και adidas ρίξε ένα καλό μαντήλι».

Έλληνας ακόλουθος στο Twitter του εφιστά την προσοχή για τις θέσεις του, και κάνει παράπονο για… την Ελλάδα 

«Γιαννάρα μου, πρόσεχε τις θέσεις σου σε αυτά τα θέμεατα! Όλα για πολιτικούς σκοπούς γίνονται! Εσύ να είσαι αφοσιωμένος στη δουλειά σου για να παραμείνεις πρώτος στον κόσμο! Φιλικά, από Ελλάδα! Υγ. Για την Ελλάδα μας λέγε καμία κουβέντα εκεί, πολύ στη φάπα μας έχουν!

Ο φόβος για τον ρατσισμό στην Αμερική από Έλληνα 

«Αγαπημένε Γιάννη, βρίσκεσαι σε μία χώρα που αντιμετωπίζει τους μη-λευκούς χειρότερα απ’ ότι αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα τους Ρομά και δεν είναι μόνο θέμα προέδρου. Σε παρακαλώ, πρόσεχε».