Τον Τάκη Λεμονή υποδέχθηκαν στην εκπομπή «Blast From The Past», στη COSMOTE TV και ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League, απέναντι στη Βέρντερ στη Βρέμη. Ο πρώην τεχνικός των ερυθρόλευκων ανέλυσε τι έγινε τότε, μιλώντας παράλληλα και για τον σχεδιασμό της ομάδας , και αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Ριβάλντο από τους Πειραιώτες λίγους μήνες πριν.

«Ανέκαθεν, ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει έναν παίκτη μαέστρο, στη γραμμή των χαφ, το λεγόμενο επιθετικό χαφ, το οποίο θα συναρπάζει τον κόσμο, αλλά απ’ ό,τι είδαμε αυτό δεν λειτούργησε τελικά στο Champions League. Χρειαζόμασταν αρκετά πράγματα παραπάνω. Υπήρχε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ριβάλντο. Μεγάλο αγκάθι, καθώς ο Ριβάλντο πραγματικά στο διάστημα της μισής σεζόν που ήμουν στην ομάδα, ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Για παίκτης δεν το συζητάμε.

Βλέποντας πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα της σεζόν 2006-07, έπρεπε να αρχίσουμε τον σχεδιασμό για την επόμενο σεζόν. Οπότε, το ερώτημα που τίθεται στο τραπέζι είναι τι ομάδα θέλουμε να κάνουμε. Ήδη έχουμε πάρει πολλά πρωταθλήματα, 10 σε 11 χρόνια, αλλά το βάρος της Ευρώπης στους ώμους μας είναι πλέον δυσβάσταχτο. Θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που να πάρουμε άλλο ένα πρωτάθλημα ή να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να στοχεύσουμε στην ευρωπαϊκή διάκριση; Αυτό το ερώτημα έθεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη σε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Βέβαια, υπήρξαν και μία σειρά επεξηγήσεων, γιατί πρέπει να πάμε σε ένα τέτοιο μοντέλο. Το ότι δεχθήκαμε πολλά γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων του Champions League δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, ούτε μόνο ψυχολογικό. Επιθετική ομάδα δεν γίνεσαι μόνο αν έχεις 20 επιθετικούς παίκτες, αλλά όταν αποκτάς μία επιθετική νοοτροπία. Οπότε, από την στιγμή που τόσο εγώ όσο κι ο πρόεδρος θέλαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, έπρεπε να αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού. Και πάνω σ’ αυτή την απόφαση έπρεπε να πάρουμε παίκτες που θα υπηρετούσαν αυτό το στιλ παιχνιδιού».