Θρήνος για τον Ιταλικό αθλητισμό αφού δυο κολυμβητές βρήκαν τραγικό θάνατο από την πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν. Η Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης ανακοίνωσε ότι οι κολυμβητές, ο Φάμπιο Λομπίνι και Τζιοέλε Ροσέτι σκοτώθηκαν καθώς το αεροπλάνο τους κατέπεσε έξω από την Ρώμη, κοντά σε μια πόλη 45.000 κατοίκων(την Νετούνο).

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν το αεροσκάφος τους να βγάζει φλόγες αμέσως μετά την απογείωση τους από το αεροδρόμιο «Le Grugnole».Ο 23χρονος Ροσέτι ήταν φοιτητής, ιατρικής, κολυμβητής και αυτός που οδηγούσε το αεροσκάφος καθώς είχε δίπλωμα χειριστή. Ο 22χρονος Λομπίνι ήταν φιναλίστ στα 200 μ. πεταλούδας στο European Championship σε 25άρα πισίνα το 2017. Tο αεροπλάνο αναχώρησε από το σχολείο πτήσεων Crazy Fly και οι καιρικές συνθήκες θεωρήθηκαν «εξαιρετικές» από τις αρχικές έρευνες. Τα πτώματα των δύο νεαρών βρέθηκαν καμμένα μέσα στο αεροπλάνο. Οι δύο νεαροί είχαν καταγράψει την απογείωση μέσω Insta Stories, δευτερόλεπτα πριν την τραγική κατάληξη.

«Η Ομοσπονδία, σοκαρισμένη και έκπληκτη, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια, τους φίλους και τις οργανώσεις στις οποίες ήταν μέλη», δήλωσε η ηγεσίας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (Federnuoto), συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, Πάολο Μπαρέλι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις