Ο Γιάννης Αλαφούζος άλλαξε γνώμη και εγκατέλειψε τις σκέψεις για πρόωρη αντικατάσταση του Γιώργου Δώνη και όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με τον 50χρονο προπονητή στα play offs, ενώ παράλληλα ο τεχνικός του διευθυντής θα προσπαθεί να συμφωνήσει με τον «εκλεκτό», ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία μετά το τέλος της σεζόν.

Την Κυριακή στελέχη της ΠΑΕ επικοινώνησαν και με τον κόουτς και με τον μεγαλομέτοχο προκειμένου να αποφευχθεί το… καταστροφικό σενάριο αλλαγής προπονητή (με μόνιμο ή με υπηρεσιακό) πριν από τα play offs και τελικά φαίνεται ότι τα δεδομένα αλλάζουν.  Μετά το «θερμό επεισόδιο» που προηγήθηκε, λοιπόν, οι τόνοι κατέβηκαν, καθώς ζητούμενο πια κι από τις δύο πλευρές είναι το «διαζύγιο» να επέλθει με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Δώνης θα ολοκληρώσει και το δεύτερο έτος του συμβολαίου του, όμως άγνωστο προς το παρόν παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της αποζημίωσής του και αν υπάρξει «ειρηνική» λύση σε αυτό το θέμα. Βεβαίως, επειδή έχουμε μπροστά μας ενάμιση μήνα μέχρι τη λήξη της σεζόν, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το παραμικρό έως τότε.