Η Premier League επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, όμως οι αγώνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα διεξάγονται χωρίς κόσμο. Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος, όμως, βρήκαν τον τρόπο να γεμίσουν τα γήπεδα, έστω και εξ’ αποστάσεως. Η λύση ακούει στο όνομα Fifa 20. Το Sky Sports, το οποίο έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος δουλεύει με την EA Sports, ώστε να χρησιμοποιηθεί η βοή του κόσμου από το γνωστό video game για να μην επικρατεί βουβαμάρα στα γήπεδα.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να δημιουργηθεί όσο γίνεται η ατμόσφαιρα, που επικρατεί όταν τα ματς διεξάγονται με φιλάθλους. Βέβαια, οι τηλεθεατές θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν αν θα παρακολουθήσουν τον αγώνα με τη βοή του κόσμου ή χωρίς.

«Με τις ζωντανές μεταδόσεις στον πάγο για παραπάνω από δύο μήνες, έχουμε ξοδέψει αρκετό χρόνο σκεφτόμενοι το πώς θα μεταδώσουμε με νέου τρόπους για να φέρουμε κοντά τους οπαδούς, ακόμα κι όταν δεν μπορούν να συναντηθούν για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα.

Θέλουμε οι τηλεθεατές του Sky Sports να αισθάνονται και πάλι ότι έχουν την δυνατή εμπειρία θέασης, ακόμα κι αν δεν μπορούν να είναι στα γήπεδα ή να δουν με την οικογένειά τους ή με φίλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Sky Sports, Ρομπ Γουέστερ. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η επιστροφή της Premier League έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου.

Ούτε ένα κρούσμα 

Ούτε ένα νέο κρούσμα δεν προέκυψε ανάμεσα στις 20 ομάδες της Premier League μετά τον 6ο κύκλο εξετάσεων για τον κορονοϊό σε συνολικό αριθμό 1.195 ατόμων. Μπορεί ο 5ος γύρος να είχε απολογισμό ένα νέο κρούσμα, σε αναλογία, βέβαια, μικρότερη του 1/1000, αλλά πλέον η Premier League απολαμβάνει τον μηδενικό αριθμό νέων κρουσμάτων στις τάξεις των ομάδων της.

Συγκεκριμένα, 1.195 άτομα εξετάστηκαν για τον Covid-19 στον 6ο κύκλο των τεστ ενόψει της επικείμενης επανέναρξης στις 17 Ιουνίου και για δεύτερη φορά ο δείκτης έμεινε κολλημένος στο μηδέν, στον πιο καθησυχαστικό οιωνό για τις 20 ομάδες που θα επιστρέψουν στη δράση.

Έτσι, ο συνολικός απολογισμός παραμένει στα 13 κρούσματα σε σούμα 6,274 τεστ ανάμεσα στους παίκτες και τα μέλη των σταφ όλων των συλλόγων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις