Την απάντηση του στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και στις αιχμές του για το γηπεδικό, θέλησε να δώσει ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ιδιοκτησία του μπασκετικού τμήματος και βάζοντας πωλητήριο, αναφέρθηκε εκτενώς στο γηπεδικό ζήτημα, τη σχέση Βοτανικού – Λεωφόρου και πάνω σε αυτό το κομμάτι ο δήμαρχος Αθηναίων θέλησε να απαντήσει με ανάρτησή του στα social media.

«Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται μία αέναη συζήτηση για το γήπεδο του Παναθηναικού. Εδώ και χρόνια ο κόσμος της ιστορικής ομάδας ακούει…αλλά δεν βλέπει. Εμείς δουλεύουμε. Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε μέσα στο καλοκαίρι να μιλήσουμε με συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, με στρατηγική.
Γιατί έχει έρθει η ώρα να περάσουμε στη λύση, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.
Πράξεις που περιλαμβάνουν μελέτη, σχέδιο, κοστολόγηση, και τη συνεννόηση όλων μας. Όχι ευχές, όχι εξαγγελίες αλλά μόνο έργο. Αυτό έχουμε μπροστά μας και αυτό επιδιώκουμε όλες οι πλευρές που το σχεδιάζουμε».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έθεσε το γηπεδικό ως βασική προϋπόθεση για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στο κόστος της δημιουργίας της Παναθηναϊκής Πολιτείας που είναι πολύ μικρότερο από την αξία του «Απόστολος Νικολαΐδης» και χαρακτήρισε τον Βοτανικό ως τον βασικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου και πως ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρούσε τον Βοτανικό διά βίου για χρήση από τον Παναθηναϊκό.
«Αν είναι να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας μείνει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός» ανέφερε ο απερχόμενος ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ, είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την ανακοίνωση του ότι αποχωρεί από την ομάδα.