Ο Ράφαελ Ναδάλ αποφάσισε να θέσει σε δημοπρασία τη φανέλα του, με τα έσοδα από την πώληση να πηγαίνουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Αττικής. Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα. Αυτή η κίνηση προέκυψε από την πρόσκληση του Ιρλανδού προπονητή τένις, Γουέσλι Ο’Μπράιεν, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε απευθύνει κάλεσμα στους κορυφαίους τενίστες να θέσουν σε δημοπρασία προσωπικά τους αντικείμενα και να βοηθήσουν τους μετανάστες, που βρίσκονται στη Ριτσώνα.

Εκτός από τον Ράφαελ Ναδάλ, έχουν επίσης ενδιαφερθεί και άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι του παγκοσμίου αθλητισμού, όπως είναι οι Γιουσέιν Μπολτ και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Η προσφυγική δομή της Ριτσώνας είναι μία από τις μεγαλύτερες δομές μεταναστών στην νότια Ευρώπη, καθώς φιλοξενούνται πάνω από 4000 πρόσφυγες, ενώ μάλιστα πρόσφατα η δομή τέθηκε σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Έχει βραβευτεί για τη φιλανθρωπική του δράση

Ο Ισπανός τενίστας έχει δείξει πολλές φορές τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Έχει συμμετάσχει σε κινήσεις για το περιβάλλον και έχει στηρίξει τους πλημμυροπαθείς στην πόλη του. Όταν η καταστροφή «χτύπησε» τη Μαγιόρκα, ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος. Έσπευσε να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής που επλήγη σφοδρότερα από τις φονικές πλημμύρες.

Ο Ναδάλ έβαλε γαλότσες, έπιασε τη σκούπα και μαζί με άλλους εθελοντές προσπαθούσε να καθαρίσει επιχείρηση που είχε πλημμυρίσει από τα λασπόνερα. Δώρησε μάλιστα 1.000.000 ευρώ στους πληγέντες των πλημμυρών της πόλης.

Πέρα από αυτό, ο Ισπανός τενίστας άνοιξε τις πόρτες της ακαδημίας τένις που έχει στο Μανακόρ, τη γενέτειρά του, που απέχει περίπου 15 χλμ. από την περιοχή που επλήγη και φιλοξένησε εκεί ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τις πλημμύρες.

Ο Ναδάλ έχει βραβευτεί για την φιλανθρωπική του δράση:«Η ζωή μου έχει δώσει πολλά άρα πρέπει να δώσω κάτι πίσω» έχει δηλώσει.«Νιώθω πως με τα ίδρυμά μου μπορώ να βοηθήσω πολύ κόσμο . Το ίδρυμα μεγαλώνει και το σημαντικότερο για μένα είναι να βοηθάμε τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους που έχουν προβλήματα και αδυναμίες  ώστε να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μόνο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις