Το ισπανικό πρωτάθλημα ξεκινάει απόψε με το ντέρμπι της Ανδαλουσίας ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Ρεάλ Μπέτις. Η ισπανική κυβέρνηση και η διοίκηση της La Liga θέλουν να εκμεταλλευτούν την έναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με τη μείωση των κρουσμάτων της πανδημίας ώστε να περάσουν το μήνυμα ότι η χώρα είναι πλέον ένας ασφαλής προορισμός.

Τα υπουργεία Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας διοργάνωσαν μια μεγάλη καμπάνια σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς από το υπουργείο Υγείας της χώρας με στόχο την προώθηση της χώρας στο εξωτερικό, καθώς μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τα ισπανικά σύνορα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αρμόδιες αρχές στα σχετικά δελτία Τύπου, γίνεται μια προσπάθεια να τονωθεί και πάλι η οικονομία της Ισπανίας που «χτυπήθηκε» πολύ σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. Η καμπάνια έχει το όνομα «Ασφαλή αθλήματα, ασφαλής τουρισμός» ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και η εκστρατεία «Η Ισπανία σας περιμένει».

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε και το πρότζεκτ «United Streets of La Liga», που απευθύνεται σε όλο τον πλανήτη. Καλλιτέχνες του δρόμου από τις πέντε ηπείρους, σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες, θα φτιάξουν έργα που θα απευθύνονται στους φίλους της La Liga. Μέσω της τέχνης τους θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν τους ντόπιους αλλά και του ξένους οπαδούς να παρακολουθήσουν και πάλι το δεύτερο δημοφιλέστερο πρωτάθλημα της Ευρώπης μετά το Αγγλικό.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο συντοπίτισσες, καθώς έχουν να  αγωνιστούν σε επίσημο αγώνα εδώ και 91 ημέρες. Σε φυσιολογικές συνθήκες η πόλη θα ήταν από το απόγευμα μοιρασμένη στα δύο και ο κόσμος θα είχε ξεχυθεί στις καφετέριες γύρω από το γήπεδο.

Σε συνθήκες πανδημίας αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι πάθος μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου από τους 22 παίχτες καθώς οι κερκίδες θα είναι άδειες λόγω των μέτρων που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις