Μια αποκάλυψη έκανε η εκπομπή του OPEN το βράδυ της Κυριακή, αφού παρουσίασε τις μακέτες του νέου πλάνου για το Βοτανικό. Όπως μετέδωσε η εκπομπή, πρόκειται για όσα συμφώνησε το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του Δήμου Αθηναίων και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Οι συναντήσεις που είχαν γίνει ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, και τον Δήμο Αθηναίων,είχαν φέρει τη δημιουργία ομάδων εργασίας με μέλη και των δυο πλευρών έτσι ώστε να επεξεργαστούν το προσχέδιο για τον Βοτανικό και να παρουσιάσουν ένα νέο, βιώσιμο, με ήπιες παρεμβάσεις σχέδιο που θα έλυνε όλα τα ζητήματα που υπήρχαν στο παρελθόν μεταξύ των δυο πλευρών.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Total Football», οι ομάδες εργασίας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και του Δήμου Αθηναίων είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και μάλιστα παρουσιάστηκαν τρεις νέες μακέτες του γηπέδου, με τις δύο να περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και Ερασιτέχνη, ενώ στην μία το μπασκετικό κλειστό ήταν εκτός.

Οι κοινές ομάδες εργασίας του δήμου Αθηναίων και των «πράσινων» είχαν καταλήξει αρχικά σε δύο πλάνα που περιλάμβαναν εκτός από ποδοσφαιρικό γήπεδο 28-32 χιλιάδων θέσεων και κλειστό γήπεδο μπάσκετ 12.500-14.000 θεατών μαζί με τέσσερα βοηθητικά κλειστά για τις ακαδημίες, αλλά και γήπεδο 1.500 θέσεων για τον Ερασιτέχνη, όπως επίσης μουσείο και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η μόνη διαφορά που υπήρχε στα δύο αυτά πλάνα ήταν η τοποθέτηση των γηπέδων μπάσκετ και Ερασιτέχνη, καθώς στο πρώτο το κλειστό μπάσκετ ήταν κοντά στην Αγίου Πολυκάρπου και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στην Αγίας Άννης, ενώ στο δεύτερο τα δύο κλειστά είχαν τοποθετηθεί αντίστροφα.

Επί της ουσίας, όλα ήταν έτοιμα να προχωρήσουν και αυτό που απέμενε ήταν να δοθεί το νέο σχέδιο στο ΣτΕ για να πάρει την προ έγκριση και σε διάστημα περίπου έξι μηνών να μπορέσουν να αρχίσουν οι εργασίες. Αυτό , όμως, που φαίνεται να άλλαξε την κατάσταση ήταν η επαναφορά του πλάνου για κατασκευή γηπέδου μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο, από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων. Μια πρόταση που είχε γίνει και στις πρώτες συζητήσεις, όμως, μπήκε γρήγορα στο αρχείο καθώς το οικόπεδο αυτό δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά στην Εθνική Τράπεζα και σε άλλες εταιρίες, και σύμφωνα με τους νομικούς και των δυο ομάδων εργασίας θα έμπλεκε αρκετά το θέμα και θα το καθυστερούσε νομικά.

Είναι ένα σημείο από την «αθέτηση συμφωνίας» στην οποία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου. Θεωρώντας ότι είχε αποσπάσει τη δέσμευση του Κώστα Μπακογιάννη για το σχέδιο που αποκαλύφθηκε , στην τελευταία τους συνάντηση είδε τον Δήμαρχο Αθηναίων να επαναφέρει ξαφνικά στο τραπέζι την λύση της εγκατάστασης του γηπέδου μπάσκετ στο όμορο οικόπεδο.

Με πληροφορίες OPEN, sdna

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις