Ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανεκκίνηση της «Διπλής Ανάπλασης» καταρτίζει ο δήμος Αθηναίων και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι έτοιμο εντός του καλοκαιριού, οπότε και θα παρουσιαστεί. Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, το Σχέδιο θα περιλαμβάνει έναν οδικό χάρτη με αναλυτικά τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, κοστολόγηση, πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα «εξαιρετικά σύνθετο και περίπλοκο έργο, από τα μεγαλύτερα που θα έχουν γίνει στην Αθήνα, γι’ αυτό απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» είπε, απαντώντας σε αναφορές των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Με το έργο αυτό αλλά και την κατασκευή σημαντικών υποδομών που θα προβλέπει, ολόκληρη η περιοχή που σήμερα είναι «η πίσω αυλή της πόλης, θα αναβαθμιστεί» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, μεταξύ άλλων, ρώτησε αν όντως υπήρξε συνάντηση του δημάρχου με τον μεγαλοπαράγοντα του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αν δόθηκαν υποσχέσεις. «Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο δήμος τα έχει βρει με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ» πρόσθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός.

Μια αποκάλυψη έκανε η εκπομπή του OPEN το βράδυ της Κυριακή, αφού παρουσίασε τις μακέτες του νέου πλάνου για το Βοτανικό. Όπως μετέδωσε η εκπομπή, πρόκειται για όσα συμφώνησε το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του Δήμου Αθηναίων και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Οι συναντήσεις που είχαν γίνει ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, και τον Δήμο Αθηναίων,είχαν φέρει τη δημιουργία ομάδων εργασίας με μέλη και των δυο πλευρών έτσι ώστε να επεξεργαστούν το προσχέδιο για τον Βοτανικό και να παρουσιάσουν ένα νέο, βιώσιμο, με ήπιες παρεμβάσεις σχέδιο που θα έλυνε όλα τα ζητήματα που υπήρχαν στο παρελθόν μεταξύ των δυο πλευρών.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Total Football», οι ομάδες εργασίας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και του Δήμου Αθηναίων είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και μάλιστα παρουσιάστηκαν τρεις νέες μακέτες του γηπέδου, με τις δύο να περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και Ερασιτέχνη, ενώ στην μία το μπασκετικό κλειστό ήταν εκτός. Διαβάστε Αναλυτικά