Ο κ. Μπακογιάννης δεν απάντησε επί της ουσίας για το σχέδιο (μακέτα) που δημοσιεύτηκε και φέρει το γήπεδο μπάσκετ εκτός του προβλεπόμενου χώρου ανέγερσης των υπολοίπων κτισμάτων. Είπε κατά τα άλλα στην τοποθέτησή του:

«Να περάσω κι εγώ τώρα στον Βοτανικό. Θα ήθελα απλώς να σημειώσω τα εξής. Ο Βοτανικός, η Διπλή Ανάπλαση όπως έχει επικρατήσει να λέγεται ξεκίνησε να συζητείται το 2003. Δηλαδή, καλή της ώρα, 17 χρόνια. Από τότε, πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες όχι μόνο στους φίλους του συλλόγου που τη περιμένουν και την αναμένουν, αλλά και στους Αθηναίους. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Εμείς λοιπόν, επιλέγουμε πολύ συνειδητά να μιλήσουμε και να τοποθετηθούμε όταν θα έχουμε το σχέδιό μας ολοκληρωμένο. Τι σημαίνει αυτό;  Ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης με αναλυτικά τις παρεμβάσεις, τις επεμεβάσεις και τα έργα που θα πρέπει να γίνου,  νούμερο δυο την κοστολόγηση,  νούμερο τρία ξεκάθαρα δέσμευση πηγών χρηματοδότησης,  και νούμερο τέσσερα χρονοδιάγραμμα», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και περίπλοκο. Δεν φτιάχνουμε μια παιδική χαρά. Πάμε να υλοποιήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα που θα έχουν γίνει στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες.  Γι’ αυτό και αυτή η συζήτηση  απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και επειδή άκουσα στο δημόσιο διάλογο πριν μερικές μέρες κάτι το οποίο το βρήκα εξαιρετικά διασκεδαστικό πώς μπορεί κάποιος να λέει ότι εμείς λέμε «μπούρδες» για τη διπλή ανάπλαση επειδή δεν είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων; Μα πώς θα μπορούσε ο Βοτανικός να χωρέσει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων; Πώς θα μπορούσε ο Δήμος Αθηναίων μόνος του να χρηματοδοτήσει τον Βοτανικό; Άρα λοιπόν, θερμή παράκληση, καταλαβαίνω πως το ζήτημα «προσφέρεται», είναι κακά τα ψέμματα μεγάλη και η πίεση που όλοι υφιστάμεθα, αλλά λίγο υπομονή και εδώ είμαστε να φέρουμε μια συγκεκριμένη πρόταση με όλον μαζί τον σχεδιασμό στο δημοτικό συμβούλιο. Και πραγματικά πιστεύω πως τον σχεδιασμό αυτόν θα τον αγκαλιάσει όλο το δημοτικό συμβούλιο. Πέρα και πάνω από παρατάξεις.»

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στον χρόνο 3:00:00 του βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις