Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ είναι σε εξέλιξη με βασικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού των εκλογών, ώστε να μπορούν αυτές να πραγματοποιηθούν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην κατάθεση διπλής ένστασης για την τροποποίηση υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Αύγουστο του 2021!

Χαρακτηρίζουν αυθαίρετο το ότι η νυν διοίκηση αποτελεί συνέχεια της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που είχε διορίσει η FIFA τον Οκτώβριο του 2017, ζητώντας έτσι να αποσυρθεί η τροποποίηση του Καταστατικού ως μη νόμιμη, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμό δικαίωμά τους.

O Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε  στις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη περί μετάθεσης των εκλογών της Ομοσπονδίας εξαιτίας αναμονής της μελέτης των διεθνών ομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας:

«Στη συνάντηση στη Νιόν είχε συμφωνηθεί οι εκλογές να γίνουν τέλη Ιουλίου και επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση των big-4. Οι διεθνείς ομοσπονδίες είχαν χαρακτηρίσει τη συμφωνία ευεργετική για το ποδόσφαιρο. Ενημερώθηκα από τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι είναι μια κεντρική απόφαση της κυβέρνησης, συνδέοντάς τη με τη μελέτη των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα των εκλογών ουδέποτε συνδέθηκε με τη συμφωνία της κυβέρνησης με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και τις προτάσεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια ξεχωριστή συμφωνία. Η ΕΠΟ έκανε την έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί. Ο Αυγενάκης λέει ότι η πρόθεση είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό, κατά δήλωση της ΦΙΦΑ. δεν μπορεί να γίνει αν δεν συμφωνήσει η ΕΠΟ».

Ο Τάκης Αγραφιώτης επισήμανε πως επιχειρείται να καταστρατηγηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Οπότε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού θεωρεί πως οι αρχαιρεσίες προ την λήξη της θητείας είναι μη νόμιμες θίγουν και το δικαίωμά του για την θητεία του. Ακόμα πως όποια απόφαση θα πρέπει να θεωρείται και να είναι άκυρη. Ο Αγραφιώτης στην ένστασή του αφήνει να εννοηθεί πως θα κινηθεί με ότι τρόπο κρίνει εκείνος εφόσον προχωρήσει η τροποποίηση του καταστατικού.

Παρόμοια ένσταση κατέθεσαν και πέντε Ενώσεις: οι ΕΠΣ Πειραιά, Ρεθύμνου, Πύργου, Λασιθίου και Χανίων.

Φωτό: Εurokinissi

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις