Η επανέναρξη του ΝΒΑ εν μέσω κορονοϊού αλλά και των κοινωνικών αναταραχών με αφορμή την δολοφονία του George Floyd, μοιάζει πλέον δύσκολη. Αν και ο Καϊρί Ίρβινγκ έχει εκφραστεί ανοιχτά για την συνέχεια της σεζόν του ΝΒΑ, τονίζοντας πως δεν είναι σωστό να τελειώσει το πρωτάθλημα αυτή τη φορά δεν εκφράζει απλά την αντίθεση του με την διεξαγωγή αλλά δημιούργησε μια νέα ομάδα παικτών παρέα με τον Έιβερι Μπράντλεϊ που έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με επιστολή που δημοσίευσε το ESPN.

«Δεν θα το βουλώσουμε. Είμαστε μια ομάδα αντρών και γυναικών από διαφορετικές ομάδες που μπορεί να είναι αντίπαλοι, αφήσαμε στην άκρη τα… εγώ μας και τις διαφορές μας για να σιγουρέψουμε πως θα παραμείνουμε ενωμένοι και απαιτούμε ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης εποχής. Ως μια καταπιεσμένη κοινότητα που βρίσκεται στο στόχαστρο για πάνω από 500 χρόνια και χρησιμοποιείται για την πνευματική ιδιοκτησία της και το ταλέντο της και δολοφονείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι πρέπει να ‘μας προστατεύουν και υπηρετούν λέμε ως εδώ». Η επιστολή, την οποία υπογράφουν και αρκετές παίκτριες του ΝΒΑ, αναφέρει επίσης: «Ολο αυτό δεν γίνεται για τους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για ένα γκρουπ ανδρών και γυναικών που είναι ενωμένοι για την αλλαγή. Ο καθένας στον τομέα του δεν πρόκειται απλώς να το βουλώσει και να παίξει προκειμένου να αποσπαστεί από αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: Χρησιμοποίηση και κακοποίηση. Ποια είναι η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα; Είμαστε εδώ για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΑΓΗ».

Στο πλευρό του Ίρβινγκ τάχθηκε και ο Ντουάιτ Χάουαρντ που επίσης είναι αντίθετος στην επανεκκίνηση του ΝΒΑ και εξέφρασε την αποψή του μέσω επιστολής. Παρόλα αυτά υπάρχουν και αντίθετες φωνές που ζητούν την διεξαγωγή των παιχνιδιών όπως ο Έντ Ντέιβις: «Είναι εύκολο για έναν άνθρωπο σαν τον Κάιρι να λέει ότι θα δώσει τα πάντα για την κοινωνική αλλαγή. Είναι εύκολο για τον Χάουαρντ να λέει πως δεν χρειάζεται να παίξει όταν είναι στην Ατλάντα και στο πολυτελές σπίτι του, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπάρχουν παίκτες που πρέπει να παίξουν, που χρειάζονται τα χρήματα για να στηρίξουν την οικογένειά τους» είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις