Ο Ολυμπιακός απέστειλε επιστολή στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, με την οποία ζητά την αναβολή των αρχαιρεσιών που έχουν οριστεί για την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου του Δ.Σ. της Super League. Οι ερυθρόλευκο ζητούν την παράταση της θητείας του προεδρείου της Superleague 1 μετά την 30η Ιουνίου και ως την λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Επικαλούνται τις οδηγίες της FIFA, με βάση τις οποίες έχει παραταθεί η θητεία οργάνων που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2020.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι οι εκλογικές διαδικασίες αυτή τη στιγμή «αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου». Από την πρώτη στιγμή που η Super League και ο Μηνάς Λυσάνδρου ανακοίνωσαν ότι στο Δ.Σ. της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2020 θα συζητηθεί το θέμα της ανάδειξης νέου προέδρου της Λίγκας, ο Ολυμπιακός τέθηκε ξεκάθαρα απέναντι στη διαδικασία.

Επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ψηφοφορία που δεν έχει λογική, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερυθρόλευκοι, στην επιστολή τους, ζητούν την αναβολή των αρχαιρεσιών, αναφέροντας μια σειρά από σημαντικούς λόγους που καθιστούν άκαιρο και αποπροσανατολιστικό να διεξαχθούν τώρα εκλογές. Ενώ δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και φυσικά δεν έχει προκύψει ποιες ομάδες θα βρίσκονται στη Λίγκα τη νέα αγωνιστική χρονιά. Και αυτό διότι οι ομάδες που θα προβιβαστούν θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς δεν τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια ψηφοφορία απολύτως κρίσιμη για τον συνεταιρισμό.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού:

«Στις 12/6/2020 μας κοινοποιήθηκε η με αρ. πρωτ.2294 Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague 1 για αύριο Παρασκευή 19/6/20 και ώρα 16:00, με θέματα ημερησίας διάταξης α) τον ορισμό των αγώνων πλέι οφ και πλέι άουτ και β) Αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ.

Όπως γνωρίζετε η αγωνιστική περίοδος του Πρωταθλήματος έχει παραταθεί και βρίσκεται εν εξελίξει και μάλιστα στο σημαντικότερο στάδιο αυτής. Το ίδιο ισχύει και για πλείστα όσα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες μάλιστα θα περατωθούν κατά το μήνα Αύγουστο.

Ακριβώς για το λόγο αυτό και κατ’ ακολουθία των οδηγιών της FIFA τόσο υπερεθνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχουν παραταθεί εργασιακές συμβάσεις και συμβόλαια ποδοσφαιριστών που έληξαν στις 30/06, έχει παραταθεί η θητεία οργάνων που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 30/06 (όπως π.χ. της ΚΕΔ), και μεταφέρονται όλα ως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Με αυτό ως δεδομένο, δεν αντιλαμβανόμαστε την σπουδή για την προκήρυξη των αρχαιρεσιών κατά τον παρόντα χρόνο.

Ακόμα και από την ανάγνωση του Καταστατικού – αλλά και από την ως σήμερα πάγια πρακτική του Συνεταιρισμού σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του – μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το πνεύμα των διατάξεων είναι οι αρχαιρεσίες να γίνονται στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου του τέλους θητείας του Προέδρου: αυτό το νόημα έχει η 30η Ιουνίου, που προβλέπεται στο άρθρο 18 του Καταστατικού και – όχι τυχαία – συμπίπτει με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου όπως κατ’ αρχήν προβλέπεται παγίως από τον ΚΑΠ.

Η ημερομηνία αυτή δεν είναι ανελαστική αλλά ερμηνεύεται σύμφωνα με το πνεύμα του Καταστατικού. Κατά την συνήθη ροή του πρωταθλήματος ως τις 30 Ιουνίου που ορίζεται ως χρόνος λήξης θητείας του Προέδρου και επομένως πρέπει να γίνουν αρχαιρεσίες (από τον συνδυασμό των παραγράφων 3 και 14 του αρ. 18 του Καταστατικού), έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες της περιόδου και μπορεί ο Συνεταιρισμός να προβεί σε μία αλλαγή ηγεσίας ενόψει πια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Υποθέτουμε ότι αντιλαμβάνεστε κι εσείς από πλευράς ότι η ροή του τρέχοντος πρωταθλήματος δεν υπήρξε η συνήθης, κατά συνέπεια και η 30η Ιουνίου ως προς τη λήξη της θητείας σας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται δογματικά. Τη δεδομένη στιγμή μάλιστα δεν είναι καν προσδιορισμένο σαφώς πότε θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, όπως προκύπτει και από το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενώ η Superleague 1 αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και έτσι δεν έχει την πολυτέλεια μεσούσης αυτής της κατάστασης να μπαίνει σε εκλογικές διαδικασίες που σε κάθε περίπτωση αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τον λόγο αυτό σας ζητούμε όπως θέσετε προς συζήτηση ως θέμα κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβολαίου (και μάλιστα ως δεύτερο θέμα συζήτησης) την παράταση της θητείας του Προεδρείου της Superleague 1 μετά την 30η Ιουνίου και ως την λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και κατ’ ακολουθία την αναβολή της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών σε χρόνο μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις