Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε δεκτό το αίτημα της διοίκησης του ΣΕΦ, για διάθεση του ποσού των 25.000 ευρώ, για τη διαχείριση και περαιτέρω ανάπτυξη των social media των εγκαταστάσεών του. Η είδηση επιβεβαιώνεται από τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια». Αναφέρεται ότι πράγματι το υπουργείο ενέκρινε το αίτημα της προέδρου του ΣΕΦ Χριστίνας Τσιλιγκίρη, γνωστή από τη θητεία της στον Ολυμπιακό αλλά και υποψήφια με τη ΝΔ στη Β’ Πειραιά στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα δεν δίνονται για τη δημιουργία κάποιας ιστοσελίδας ή άλλης υπηρεσίας αλλά για τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κοινωνικών δικτύων, κάτι που προκαλεί ερωτήματα και εύλογη απορία για το ύψος του ποσού.

Δείτε την απόφαση – έγκριση

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο κ. Αυγενάκης είχε προκαλέσει και πάλι αντιδράσεις με την κατάθεση τροπολογίας – «φωτογραφικής διάταξης», που έδινε τη δυνατότητα σε καταδικασθέντα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό να συνεχίζει κανονικά να συμμετέχει στο χώρο του αθλητισμού μέχρι η υπόθεσή του να τελεσιδικήσει στον Άρειο Πάγο. Εν ολίγοις δηλαδή άνοιγε διάπλατα την πόρτα σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, για απάτες, για εκβιάσεις ή για οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα να παραμένουν στη θέση του, μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Εν ολίγοις δηλαδή άνοιγε διάπλατα την πόρτα σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, για απάτες, για εκβιάσεις ή για οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα να παραμένει στη θέση του, μέχρι τον Άρειο Πάγο. Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα ήταν «έξοδος» από οποιοδήποτε αξίωμα , με τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα για κακούργημα ή πλημμέλημα, με χρονικό όριο βάθους δεκαετίας. Το κενό που υπήρχε ήταν τι γίνεται όταν υπάρξει καταδίκη σε πρώτο βαθμό.

Κι ενώ ο υπουργός έπρεπε να παρέμβει προκειμένου να διορθώσει αυτή την ασάφεια, άδραξε την ευκαιρία για να την επεκτείνει, προσφέροντας τη δυνατότητα να κατέχουν τα αξιώματα ποινικά κολάσιμοι του αθλητισμού. Η πρόθεση αυτή του υπουργού προκάλεσε αναστάτωση κι εντός της κυβέρνησης, η οποία και έβαλε φρένο σε αυτή την ανορθόδοξη ασυλία που ήθελε να προσφέρει ο κ. Αυγενάκης. (διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις