Και… ξαφνικά νέο πρόβλημα με το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου. Η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε επανεξέταση των κριτηρίων με βάση τα οποία επιλέχθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια ήταν αυτή που είχε δώσει το «OK» ούτως ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας κανονικά στην Ριζούπολη, όμως τώρα κάνει πίσω, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Με δεδομένο ότι η συγκατάθεση των υπηρεσιακών παραγόντων δόθηκε χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως ενημέρωση της διοίκησης της Περιφέρειας» πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το θέμα από την αρχή. Έτσι, όπως θα διαβάσετε και από την ανακοίνωση, τη Δευτέρα (20/7) θα υπάρξει σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συζητηθεί και πάλι το αν και κατά πόσον είναι «ικανή» η Ριζούπολη να φιλοξενήσει το ματς.

Στην απόφαση να συγκαλέσει σύσκεψη με όλα τα αρμόδια στελέχη που χθες έδωσαν την συγκατάθεσή τους για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στη Ριζούπολη προχώρησε ο Γιώργος Πατούλης. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, όπως διαπιστώνεται από τη σχετική ανακοίνωση, δηλώνει άγνοια για την λήψη της απόφασης και διερωτάται πώς αυτή ελήφθη όταν είχε ακυρωθεί σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα μετά από σχετικό αίτημα της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας για το θέμα της ρΙζούπολης

“Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κάλεσε τη Δευτέρα το πρωί, 20 Ιουλίου, στο γραφείο του τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα κριτήρια και τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκαν, για να δώσουν τη συγκατάθεση τους για να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης, ο τελικός του Κυπέλλου ποδοσφαίρου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Με δεδομένο ότι η συγκατάθεση των υπηρεσιακών παραγόντων δόθηκε χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως ενημέρωση της διοίκησης της Περιφέρειας , αλλά και το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για την καταλληλότητα του γηπέδου, μετά μάλιστα από την αναβολή που δόθηκε από πλευράς Αστυνομίας στην προγραμματισμένη συνάντηση σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, στη συνάντηση της Δευτέρας στην Περιφέρεια θα τεθούν όλα τα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις, που στόχο έχουν τη διαφύλαξη του κύρους της Περιφέρειας Αττικής και την ασφαλή για όλους διεξαγωγή του τελικού”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις