Σοκ στο καλλιτεχνικό πατινάζ αφού νεκρή βρέθηκε η 20χρονη πρωταθλήτρια Εκατερίνα Αλεξαντρόφσκαγια, σύμφωνα με ανακοίνωση του προπονητή της, Αντρέι Χεκάλο. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, η 20χρονη, η οποία αγωνιζόταν με τα χρώματα της Αυστραλίας έπεσε από τον 6ο όροφο του διαμερίσματός της στην Μόσχα και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα με πιθανότερο αυτό της αυτοκτονίας αφού έδωσε τέλος στη ζωή της, πηδώντας από ένα παράθυρο.

Ο προπονητής της ανέφερε ότι η εκλιπούσα υπέφερε από κατάθλιψη, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο διαγνώστηκε με επιληψία και αποφάσισε να διακόψει την καριέρα της.

Η Αλεξαντρόφσκαγια γεννήθηκε στη Ρωσία, αλλά το 2016 απέκτησε την Αυστραλιανή υπηκοότητα και διαγωνίστηκε με την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2018 με τον συναθλητή της στο πατινάζ τον Χάρλεϊ Γουίντσορ. Σύμφωνα με ABC, το ζευγάρι κέρδισε το 2017 τον παγκόσμιο τίτλο ανηλίκων, ενώ αναδείχτηκαν δύο φορές πρωταθλητές της Αυστραλίας σε ζευγάρια πατινάζ. Η 20χρονη αποσύρθηκε από το άθλημα τον Φεβρουάριο αφού υπέστη αρκετούς τραυματισμούς.

«Η Κάτια ήταν ένα σημαντικό μέλος της ομάδας μας. Όλοι είμαστε βαθιά λυπημένοι που ακούμε τα νέα σήμερα. Ο θάνατος της Katia είναι ένα άλλο πλήγμα για την κοινότητα των χειμερινών σπορ που εξακολουθεί να ξεχειλίζει από την απώλεια του Chumpy Pullin. Αλλά είμαστε μια μικρή κοινότητα που θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη ο ένας στον άλλο σε αυτή την απίστευτα λυπηρή στιγμή», δηλώνουν πρώην συνεργάτες της.

https://www.youtube.com/watch?v=ZFTDELBsf4s&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις