Στη Ρωσία μετακόμισε ο έμπειρος παράγοντας, Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος έπειτα από μια πορεία 30 ετών στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, που συνδυάστηκε με επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, γυρίζει σελίδα στην καριέρα του και στη ζωή του. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε την πρόσληψή του, στη θέση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας. Εκεί, ο Μάνος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί ξανά με τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό την τριετία 2016- 2018, τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον Κέι Σι Ρίβερς, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη ρωσική πόλη.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Ζενίτ, ο Παπαδόπουλος βρίσκεται ήδη στη Ρωσία και έχει σηκώσει μανίκια, μπαίνοντας με το «καλημέρα» στο κλίμα της νέας του ομάδας. Παράλληλα, έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητικός διευθυντής σε ομάδα Euroleague, μετά τον Χρήστο Σταυρόπουλο, που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο στην Αρμάνι Μιλάνο.


«Τις τελευταίες 3 σεζόν πρακτικά ήμασταν χωρίς αθλητικό διευθυντή και βρισκόμασταν σε αναζήτηση για τον κατάλληλο. Για να προχωρήσουμε χρειαζόμασταν έναν ειδικό με καλή εμπειρία από την Euroleague και γνώση για το χτίσιμο ενός συστήματος σε ένα μεγάλο κλαμπ», δήλωσε για τον Μάνο Παπαδόπουλο, ο GM της ομάδας από την Αγία Πετρούπολη, Αλεκσάντερ Τσερκόβνι.

«Σε αυτό το πλαίσιο η άφιξη του Μάνου Παπαδόπουλου είναι μεγάλη επιτυχία. Επιπλέον, καταφέραμε να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε περισσότερες από μία φορές την τελευταία σεζόν, ως αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου μετά την διακοπή της διοργάνωσης. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάνος δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στη Ζενίτ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις