Ο εκπληκτικός Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις είναι πλέον ο κάτοχος και του παγκόσμιου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο καθώς στο Golden Gala της Ρώμης πέρασε τα 6,15 μ. κι έγραψε ιστορία. Το παιδί-θαύμα του στίβου ξεπέρασε την άλλοτε κορυφαία επίδοση (6,14 μ.) του θρυλικού Σεργκέι Μπούμπκα, του μεγαλύτερου αθλητή που πέρασε ποτέ από το αγώνισμα.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ που έμοιαζε απλησίαστο και χρειάστηκε να περάσουν 26 χρόνια για να βρεθεί ο απίθανος Ντουπλάντις, ο οποίος είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον κλειστό στίβο με το εξωπραγματικό 6,18 μ. που πέτυχε στις 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Grand Prix Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη.

Ο Ντουπλάντις, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 10 Νοεμβρίου 1999, έχει στην κατοχή του ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ντόχα, 2019), ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κάτω των 20 ετών κι ένα ακόμη χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018.

Φοβερό σχόλιο για το κατόρθωμα του Αρμάντ Ντουπλάντις έχει κάνει στο Twitter o Γιώργος Μαυρωτάς, παλαίμαχος πολίστας, πρώην βουλευτής και νυν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. «Για να το κάνουμε λίγο εικόνα, το άλμα επι κοντώ τον στέλνει στον 2ο όροφο πολυκατοικίας…», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός επικοντιστής Σεργκέι Μπούμπκα, υπήρξε κορυφαίος στο άθλημά του. Εκπροσωπούσε τη Σοβιετική Ένωση πριν τη διάλυσή της το 1991. Θεωρείται ο καλύτερος επικοντιστής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους σύγχρονους αθλητές. Ο Μπούμπκα έχει κατακτήσει 6 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος επί κοντώ 35 φορές (17 ανοιχτού και 18 κλειστού στίβου).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις