Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Ατρόμητος, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες περί χειραγώγησης και αλλοίωσης αποτελέσματος της μεταξύ τους αναμέτρησης τον Ιανουάριο του 2015, όπως ενημερώθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, και αθωώθηκαν από το δικαστικό τμήμα όλοι οι εμπλεκόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο ομάδες κινδύνευαν με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, ισόβιο αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των αντίστοιχων ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό, αλλά και με υποβιβασμό.

Το χρονικό της εισήγησης

Τον Ιανουάριο του 2015, η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας θεώρησε πως υπήρξε «προκαθορισμός αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», και προχώρησε την εισήγηση, η οποία βασιζόταν στο άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας και προέβλεπε τις παραπάνω ποινές, σύμφωνα με το άρθρο 29 («επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα»). Οι δύο σύλλογοι παραπέμφθηκαν στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής, ενώ 12 από τα συνολικά 28 φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος, καλέστηκαν σε ποινική δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πέρα από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό, για την συγκεκριμένη υπόθεση είχαν παραπεμφθεί και οι Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Η εν λόγω αναμέτρηση είχε λήξει 2-1, υπέρ του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις