Η Ιταλία ήταν μια από τις χώρες που χτυπήθηκε σφοδρά από την πανδημία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε συνάρτηση με την διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και της απουσίας κόσμου, οι ομάδες της Serie A να μετρήσουν 500 εκατομμύρια ευρώ σε ζημιά μαζί.

Παρ’ όλα αυτά, η Λίγκα δεν είναι έτοιμη να παραδοθεί στα οικονομικά προβλήματα, και έτσι ζήτησε από τα ξένα funds που συμμετέχουν στην εξαγορά μεριδίου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους έως το τέλος του τρέχοντος Σεπτεμβρίου (30/09).

Οι κοινοπραξίες ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners και Bain Capital ανταγωνίζονται για το 10% συμμετοχής σε μια νεοσύστατη εταιρία, η οποία θα διαχειριστεί τα δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος για τις επόμενα δέκα χρόνια.

Τα δύο funds υπέβαλλαν τις αρχικές τους προτάσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας την αξία του 10% σε περίπου 1,6 δις ευρώ, δηλαδή το ποσό των 16 δις για μια δεκαετία. Στόχος τους πλέον είναι η βελτίωση των όρων των συμφωνιών.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί κομβικό σημείο για την ενίσχυση του τηλεοπτικού χάρτη της Λίγκας, ειδικότερα στο εξωτερικό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και την βοήθεια συλλόγων που είχαν τεράστιο οικονομικό πλήγμα, όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις