Ο Ολυμπιακός κατάφερε χθες, Τρίτη 29/9, να προστατεύσει το αποτέλεσμα της πρώτης φάσης των προκριματικών με την Ομόνοια (2-0) και προκρίθηκε με ”λευκή ισοπαλία” στους ομίλους του Champions Leauge. Αυτό έδωσε 900 βαθμούς στην Ελλάδα και την τοποθέτησε στην 17η θέση στην βαθμολογία της UEFA, ελπίζοντας και σε βοήθεια από τις προσπάθειες των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα (23.100 βαθμοί) βρίσκεται κάτω από τη Σερβία (23.875) με διαφορά 775 βαθμών και μια θέση πάνω από την Ελβετία (22.975) με οριακή διαφορά 125 βαθμών.

Τι σημαίνει η 17η θέση στην κατάταξη

Αν η Ελλάδα διατηρήσει την 17η θέση στην βαθμολογία της UEFA, τότε ο πρωταθλητής θα βρίσκεται απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions Leauge. Ακόμη, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος θα βρίσκονται στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ωστόσο, δε θα υπάρχει πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και θα έχουμε ομάδα στο Europa League.

Tι συμβαίνει από την 18η και κάτω

Από την 18η θέση, έως και την 28η, ο πρωταθλητής περνάει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δε θα έχουμε ομάδα στο Europa League.

Σημειώνεται ότι, αν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League, τότε το εισιτήριο θα πηγαίνει στην ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις