Η UEFA  σκοπεύει να επιτρέψει την παρουσία οπαδών στις κερκίδες των γηπέδων, στο πλαίσιο του Champions League, σύμφωνα με το ισπανικό μέσο El Mundo Deportivo. Η μοναδική προϋπόθεση – όρος που έθεσε, ήταν αυτό να επιτραπεί από την κυβέρνηση της χώρας που θα φιλοξενείται ο εκάστοτε αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πρόκειται να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα 5/10, αφήνοντας το ζήτημα των οπαδών στα γήπεδα στη δικαιοδοσία κάθε κράτους που θα φιλοξενεί τον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο αγώνας του ευρωπαϊκού Super Cup, ανάμεσα σε Μπάγερν και Σεβίλλη, πραγματοποιήθηκε πιλοτικά παρουσία οπαδών, στο γήπεδο ”Πούσκας Αρένα” της Βουδαπέστης. Ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση που φιλοξένησε θεατές, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19. Tο εν λόγω γήπεδο, γέμισε κατά το 1/4 της χωρητικότητάς του, φιλοξενώντας, δηλαδή, περίπου 15.000 θεατές. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ ισπανικού μέσου, η UEFA πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις την Δευτέρα, σχετικά με την επιστροφή των φιλάθλων στους αγώνες του Champions League, με την τήρηση, πάντοτε, όλων των υγειονομικών μέτρων.


Ωστόσο, την ”τελευταία λέξη” θα πουν οι κυβερνήσεις κάθε χώρας στην οποία θα πραγματοποιείται το κάθε ματς. Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να αναφερθεί πως η Γαλλία θέσπισε ως ανώτατο όριο προσέλευσης τα 5.000 άτομα, ενώ η Γερμανία 10.000. Η Αγγλία και η Ισπανία δεν έχουν επιτρέψει, ακόμη, την παρουσία οπαδών, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.