Οι Λος Άντζελες Λέικερς κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, ισοφαρίζοντας την επίδοση των Σέλτικς (17) όμως η τηλεθέαση της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη… κατρακύλησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ίσως και ιστορικό. Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε ευκαιρία να ρίξει τα βέλη του για το ΝΒΑ που δεν… συμπαθεί.

«Η τηλεθέαση των NBA Finals παρουσίασε πτώση κατά 70%, τους ξεπέρασε ένας αγώνας NFL το Σάββατο1 Ίσως τους είδαν στην Κίνα, αλλά αμφιβάλλω και γι’ αυτό. Μηδενικό ενδιαφέρον» ήταν το μήνυμα του Πλανητάρχη.

Εξάλλου, σε παλαιότερη τοποθέτηση του είχε αναφέρει πως τα τα νούμερα τηλεθέασης είναι πολύ άσχημα γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από το ΝΒΑ. «Νομίζω πως λειτουργούν σαν πολιτική οργάνωση» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

O ΛεΜπρόν ευχαρίστησε τον φίλο του Μπαράκ Ομπάμα

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει και ο Μπάρακ Ομπάμα. Δεν είναι πολλοί όσοι έχουν το προνόμιο να αποκαλούν «φίλο» έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμη και αν ο Πρόεδρος είναι πρώην. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει σφυρηλατήσει στη σχέση του με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Και το τέταρτο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΛεΜπρόν αποτέλεσε την αιτία για την ανταλλαγή τρυφερών μηνυμάτων ανάμεσα στους δύο.

Πρώτος έστειλε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος. Και λίγες ώρες αργότερα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απάντησε: «Σε ευχαριστώ φίλε μου!!! Πραγματικά εκτιμώ τη φιλία και τα λόγια σου».

Το μόνο δεδομένο είναι πως οι Λος Άντζελες Λέικερς (και ανάλογα με το πρόγραμμα της νέας σεζόν) θα περιμένουν την εξέλιξη των Αμερικανικών Εκλογών και την επανεκλογή ή όχι του Ντόναλντ Τραμπ. Προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επισκεφθούν ξανά τον Λευκό Οίκο, επαναφέροντας την παράδοση που έχει σταματήσει στα χρόνια του Τραμπ.