Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Τριαντόπουλος, εξήγησε τους ενδοιασμούς και τις ενστάσεις του για την διεξαγωγή των αγώνων της Ευρωλίγκας εν μέσω πανδημίας, ενώ κατέθεσε πως ο Μπερτομέου και οι παράγοντες της διοργάνωσης εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Βιλερμπάν ακυρώθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στη γαλλική ομάδα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον Πιέρ Τζάκσον που αποχώρησε από την ομάδα, αλλά και την προοπτική μιας νέας μεταγραφής.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν:

«Αν θα συνεχιστεί αυτό αμφιβάλλω αν θα τελειώσει. Δεν νομίζω να βγάλουμε Χριστούγεννα. Θα ξεφύγει κάποια στιγμή. Βλέπετε τι γίνεται με τα κρούσματα. Αν δεν γίνονται τα παιχνίδια τι θα προτιμήσουν οι χορηγοί; Να μην γίνονται καθόλου ή να γίνονται σε άλλες ημερομηνίες; Αν γίνουν τα μισά παιχνίδια, θα μας πουν να πάρουμε τα μισά λεφτά. Έτσι έγινε και εδώ με τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ένα ματς της Ζενίτ χωρίς Πασκουάλ, χωρίς επτά βασικούς, με έξι πιτσιρικάδες, ποιος θα το έβλεπε; Να δει τι; Θα αρχίσει να πέφτει και η τηλεθέαση. Θα μας πάρει η κάτω βόλτα. Αυτό είναι…».

Για την ανησυχία των παικτών του ΠΑΟ:

 «Προφανώς και υπήρχε. Οι παίκτες περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή, δεν ήθελαν να πάνε. Έγινε επικοινωνία με την ELPA να πιέσει για αναβολή. Ανησυχούσαν και οι παίκτες και οι προπονητές και όλοι». 

Για την Ένωση των Παικτών: 

«Αυτό θέλω να ρωτήσω και εγώ. Αν είναι πιο σημαντικό αν θα ξεχάσω να πληρώσω έναν παίκτη και τον καθυστερήσω που με παίρνουν κάθε μέρα ή η υγεία του παίκτη. Δεν ξέρω αν έκανε κάτι ή αν έδρασε. Ρωτάω. Έκανε κάτι; Κάνει κάτι;».

Για ενδεχόμενες αλλαγές: 

«Κοιτάξτε να δείτε. Εμείς έχουμε προτείνει κάποιες εναλλακτικές. Να αλλάξει το πρόγραμμα, ειδικά τώρα που είναι η κατάσταση δύσκολη. Είπαμε μια ομάδα όταν πηγαίνει στην Ισπανία να κάνει όλα τα ματς της εκεί. Όταν έρχεται στην Ελλάδα να παίζει την ίδια εβδομάδα και με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Να δημιουργήσουμε εμβόλιμες αγωνιστικές για να κάνουμε πιο εύκολο το πρόγραμμα. Η απάντηση ήταν πως υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα και οι αγώνες πρέπει να γίνονται στην ώρα τους, γιατί έχουμε συμφωνήσει με χορηγούς. Σίγουρα, υπάρχουν λύσεις. Το τι θα κοστίσουν οικονομικά δεν το ξέρω. Το ξέρει ο κ. Μπερτομέου. Όμως, δεν βάζουμε το οικονομικό πάνω από την υγεία των παικτών. Δηλαδή, θα θυσιάζουμε την υγεία των παικτών και των προπονητών και όλων μας για να μην μειωθούν τα έσοδα της Euroleague; Και τα δικά μας θα μειωθούν. Αλλά, δεν έχει λογική να λέμε αν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η υγεία ή τα λεφτά. Το αν θα κριθεί στο τέλος ο κ. Μπερτομέου είναι θέμα των συλλόγων, στη γενική συνέλευση στο τέλος της σεζόν. Αν θα ολοκληρωθεί η χρονιά».

Για την πρόθεση του Παναθηναϊκού για νέα συζήτηση μεταξύ των μετόχων: 

«Προφανώς, εμείς πάντα είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί σε συζητήσεις. Έχουν γίνει προτάσεις, που δεν εισακούστηκαν, όπως η αλλαγή του προγράμματος που σας είπα. Είμαστε έτοιμοι να κάτσουμε στο τραπέζι. 

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία τέτοια εβδομάδα με δύο ματς στην ίδια χώρα. Νομίζω πως δεν έχει καμία τέτοια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός».

Για το καλεντάρι:

«Αυτό που είπαμε και έχει καταγραφεί είναι πως έχουμε να κάνουμε μια κατάσταση, έναν κίνδυνο, που αλλάζει μέρα με την μέρα. Οφείλω να παραδεχτώ πως βάλαμε μια αρχή λέγοντας πως το πρωτόκολλο πρέπει να αλλάζει εβδομάδα με εβδομάδα. Τα ιατρικά πρωτόκολλα γίνονται σε συνεργασία με γιατρούς. Έκαναν ό,τι καλύτερο για να προβλέψουν το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό. Αν υπάρχουν δυο – τρία κρούσματα σε μια ομάδα υπάρχει και τεράστια διασπορά. Το είδαμε και στη Ζενίτ και τη Βιλερμπάν, είναι ένα νέο δεδομένο. Παίκτης θετικός στη Βιλερμπάν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα. Δεν ξέρεις αν δυο μέρες μετά θα είναι κι άλλοι θετικοί. Είναι τεράστιο το ρίσκο των παικτών, ακόμα κι αν υπάρχει ένα κρούσμα. Θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο το διάστημα από αγώνα σε αγώνα. Ο ιός μπορεί να φανεί σε πέντε – έξι μέρες, τίποτα δεν είναι ασφαλές». 

Για την προστασία των ομάδων από τους παίκτες που μπορεί να κολλήσουν τον ιό εκτός διοργάνωσης και προπονήσεων: 

«Θα συμφωνήσω με αυτό που λέτε. Έχουμε πει και στη συνέλευση των μετόχων πως όλοι πρέπει να προστατεύσουν τις ομάδες τους και να βάλουν κανόνες. Εμείς για παράδειγμα στον Παναθηναϊκό όταν έρχεται κάποιος στο γήπεδο περνάει τεστ κορωνοϊού. Είναι κόστος, ναι, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα. Σίγουρα, κάποιος θα βγει και θα φέρει τον ιό. Είναι δεδομένο. Αλλά, προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο γίνεται περισσότερο την μετάδοση. Μπαίνουμε κάθε δυο μέρες στα αεροπλάνα, συνωστιζόμαστε στα αεροδρόμια. Αυτό δεν βοηθάει. Πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες έτσι». 

Για το γεγονός πως η Euroleague δεν δέχτηκε το κοινό αίτημα Παναθηναϊκού – Βιλερμπάν για αλλαγή ημερομηνίας: 

«Σαν ξαναείπα. Ανάμεσα στην υγεία των παικτών και των συναδέλφων δεν μπαίνει τίποτα απέναντι. Ούτε μια νίκη, ούτε χρήματα. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των παικτών. Κανείς στον Παναθηναϊκό δεν θα ριψοκινδύνευε την υγεία της ομάδας για μια νίκη. Παρ’ όλους τους κινδύνους και τη διακωμώδηση του αθλήματος ενδιαφέρονται μόνο με το να γίνουν οι αγώνες, όχι για την υγεία των παικτών. Εμείς είμαστε εντελώς αντίθετοι με αυτό. Εντελώς αντίθετοι. Πιέσαμε, έφτασα να μιλήσω με τον Τόνι Πάρκερ. Οι παίκτες μου δεν ήθελαν να φύγουμε. Δεν τα καταφέραμε. Πίεσαμε τη γαλλική κυβέρνηση μέσω του Πάρκερ για αναβολή. Δεν το έκαναν, δεν ξέρω γιατί. Φτάσαμε στα άκρα. Η Euroleague επέμενε. Αναγκαστήκαμε να ταξιδέψουμε».

Για τον οικονομικό κίνδυνο που ενέχει η ενδεχόμενη παύση της Euroleague: 

«Μας είπαν πως πρέπει να ολοκληρωθεί η διοργάνωση, αλλιώς δεν θα πληρωθούν τα χρήματα από χορηγούν και τηλεοπτικά. Το έχει πει και δημοσίως ο κ. Μπερτομέου». 

Για τις εναλλακτικές:

«Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι. Αν παίζαμε πρώτη αγωνιστική εμείς με την Μπαρτσελόνα και η Χίμκι με την ΤΣΣΚΑ, αφού υπήρχε πρόβλημα στα ρωσικά αεροδρόμια, πού θα ήταν το κακό. Ας υπάρχει κατανόηση σε μια σεζόν που είναι κατεστραμμένη. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να κάνουν δυο ομίλους των οκτώ ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια και Final Eight. Μας είπαν πως έβγαλαν το πρόγραμμα και έτσι είναι. Πρέπει να ρίξουν όλοι και λίγο νερό στο κρασί τους».

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Πιερ Τζάκσον: 

«Με τον Τζάκσον πάρθηκε μια κοινή απόφαση. Δεν προσαρμόστηκε στην ομάδα, δεν ήμασταν ικανοποιημένοι, ήταν και ο τραυματισμός του. Αποφασίσαμε από κοινού να διακόψουμε τη συνεργασία μας, σε πολύ καλό κλίμα. Δεν μπορούσε να μπει στην ομάδα και να προσφέρει. Ήταν μια απόφαση από κοινού».

Για ενδεχόμενη αντικατάστασή του:

«Έχουμε τον Σάικς για έναν μήνα. Να τον δούμε, αν καταφέρουμε να παίξουμε κάποιο παιχνίδι. Τέλος του μήνα θα πάρουμε τις προτάσεις του τεχνικού επιτελείου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις