”Τίτλοι τέλους” για Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, αλλά και για το υπόλοιπο Δ.Σ., οι οποίοι αποτελούν παρελθόν από την ομάδα της Μπαρτσελόνα, έπειτα από έξι χρόνια προεδρίας. Έπειτα από μια επεισοδιακή σύσκεψη, ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών αποφάσισε να αποχωρήσει, γνωρίζοντας πως δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, έπειτα από τα κάκιστα αθλητικά, αλλά και οικονομικά αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Μπαρτομέου και το συμβούλιό του είχαν αιτηθεί αναβολή της πρότασης μομφής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για 1-2 Νοεμβρίου, με την Περιφέρεια της Καταλονίας να αρνείται το αίτημα καθώς δε βλέπει: «Νομικά εμπόδια για ακύρωση της πρότασης μομφής, εφόσον οι απαιτήσεις που παρουσίασε η τεχνική ομάδα PROCICAT κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου περιλαμβάνονται στο οργανωτικό πρωτόκολλο».

Το σημείο μηδέν, βέβαια, για τις σχέσεις των ”μπλαουγκράνα”, ήταν οι δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι, αστέρα της ομάδας, για αφερεγγυότητα του προέδρου, προχωρώντας, μάλιστα, στην αίτηση αποδέσμευσης, γεγονός που εξόργισε τους Καταλανούς.

”Με πρόσβαλαν και με απείλησαν”

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με το πέρας της σύσκεψης, ο Μπαρτομέου μίλησε ανοιχτά για απειλές σε βάρος του, ακόμη και για τη ζωή του, χωρίς να προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με τους δράστες. Συγκεκριμένα, κατέθεσε τα εξής:

«Είπαν ότι έχουμε πράγματα να κρύψουμε. Είναι λάθος. Έχω πολλή εμπειρία. Πάντα έλεγα ότι αυτοκριτική μας κάνει πιο δυνατούς. Αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ξεπέρασαν κάθε όριο.

Με πρόσβαλαν και με απείλησαν. Το ίδιο έκαναν και στα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Μας έλαχε να διοικήσουμε την Μπάρτσα στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας και του κλαμπ. Από το 2010 έχουμε κατακτήσει 149 τίτλους σε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα.

Ήταν τιμή μας που υπηρετήσαμε το σύλλογο. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να κλείσει η συμφωνία με τους παίκτες και τους υπαλλήλους για τη μείωση μισθών.

Εάν δεν γίνει, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ομάδα. Θα μου ήταν πιο εύκολο να παραιτηθώ μετά από τη συντριβή στο Μόναχο. Πήρα όμως αποφάσεις για να εγγυηθώ τη σταθερότητα της ομάδας.

Έπρεπε να συνεχίσω, αντί να αφήσω την ομάδα στα χέρια μιας υπηρεσιακής περιορισμένων δυνατοτήτων διοίκησης. Ποιος θα έκλεινε προπονητή, ή παίκτες; Ποιος θα προσέφερε την εγγύηση ότι ο Μέσι θα συνέχιζε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις