Σε αλλαγές στο πρωτόκολλο που ρυθμίζει τις αναβολές αναμετρήσεων στη Super League Interwetten, μεταξύ ομάδων στις οποίες εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορονοϊού, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα, οι αγώνες στην διοργάνωση αναβάλλονταν όταν σε κάποια από τις δύο ομάδες εντοπίζονταν τρία θετικά κρούσματα, στα τελευταία τεστ που διενεργούσαν οι ομάδες πριν την προγραμματισμένη αναμέτρηση. Τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Live Sport”, η ΓΓΑ αποφάσισε να δώσει την έγκριση στο αίτημα της Λίγκας για αύξηση του ορίου αυτού. Συνεπώς, από την 9η αγωνιστική και έπειτα, μια αναμέτρηση δύναται να αναβληθεί όταν εντοπιστούν πέντε θετικά κρούσματα στον ιό.

Αναστέλλονται οι αγώνες σε Super League και Basket League στη Θεσσαλονίκη - Onsports.gr

Αξίζει να αναφερθεί πως, με τους φρενήρεις ρυθμούς που εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα, δεν είναι καθόλου απίθανο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί εκ νέου.

Επιπλέον, σημειώνεται πως, προ ολίγων ημερών η ομάδα του ΠΑΟΚ προχώρησε σε αποστολή επιστολής προς τη Λίγκα, αιτούμενος την εξέταση αλλαγών στην διεξαγωγή της διοργάνωσης. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξήγησε στην εν λόγω επιστολή πως, ο ορισμός των τριών κρουσμάτων ως αιτία αναβολής αγώνα θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αναβολή ολόκληρης της διοργάνωσης. Συνεπώς, η πρόταση του Δικέφαλου ήταν η μορφοποίηση στα πρότυπα της ΟΥΕΦΑ, με ένα μοντέλο που επιτρέπει την διεξαγωγή αναμετρήσεων ακόμα και με περισσότερα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, ένα παιχνίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί με ελάχιστο όριο διαθέσιμων παικτών 14. Σχετικό παράδειγμα αυτό της ομάδας του Άγιαξ, που αγωνίστηκε κόντρα στην Μίντιλαντ με 11 κρούσματα και μόλις 17 διαθέσιμους παίκτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις