Μεγάλη κυβερνοεπίθεση δέχεται τις τελευταίες ώρες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με χάκερς να φέρονται να έχουν “κλειδώσει” όλα τα υπολογιστικά συστήματα του Συλλόγου, από υπολογιστές μέχρι τα email accounts των εργαζομένων. Ζητούν εκατομμύρια λίρες για να τα απελευθερώσουν.

Υπάρχουν φόβοι ότι προσωπικά δεδομένα φιλάθλων πιθανόν που ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό σέρβερ και στο e-shop να έχουν διαρρεύσει στους χάκερς. Στελέχη του Ολντ Τράφορντ δηλώνουν ότι ορισμένα παλαιά ηλεκτρικά συστήματα όπως για παράδειγμα τα φώτα του σταδίου θα μπορέσουν, πιθανόν, να λειτουργήσουν κανονικά στους αγώνες του Σαββατοκύριακο. Πάντως οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής, είναι περιορισμένες και το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στα γραφεία του βρετανικού συλλόγου έχουν σπεύσει η Βρετανική Υπηρεσία Πάταξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Σκότλαντ Γιάρντ και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες καθώς υποπτεύονται ότι το χτύπημα μπορεί να είναι από το εξωτερικό. Σε απάντησή του στο CNN, ο βρετανικός σύλλογος αναφέρει πως δεν είναι σε θέση να σχολιάσει “φήμες” σχετικά με το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση αυτή.

“Η ομάδα IT κάνει εσωτερική έρευνα για το τι μπορεί να έχει συμβεί, για την ώρα δεν έχουμε στοιχεία για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την παραβίαση των ψηφιακών δεδομένων. Τα συστήματα που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων μας στο Old Traford έχουν παραμείνει ασφαλή και τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομάδας.

Η πρώτη cyber επίθεση στην ομάδα έγινε πριν μια εβδομάδα, ενώ υπήρξαν επαναληπτικές απόπειρες τις προηγούμενες ημέρες, με τα συστήματα να “κλειδώνονται” τις προηγούμενες ώρες. Έγινε προσπάθεια το θέμα να κρατηθεί μυστικό. Μόλις χθες διέρρευσαν Κριτική ασκήθηκε ωστόσο στην ομάδα, γιατί δεν έσπευσε να απευθυνθεί στη NCSC από την πρώτη επίθεση της περασμένης εβδομάδας. Σε περίπτωση που έχουν χαθεί δεδομένα χρηστών, τότε είναι πιθανό να επιβληθεί μέχρι και πρόστιμο στη διοίκηση του συλλόγου για αμέλεια

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις