Έγραψε ιστορία ξανά ο Lebron James, πετυχαίνοντας μεγάλη και σημαντική πρωτιά. Εκτός παρκέ όμως. Ο σούπερσταρ του ΝΒΑ, που φόρεσε το στέμμα του πρωταθλητή του ΝΒΑ φέτος με τους Lakers πήρε μαζί με άλλα 4 άτομα το καθiερωμένο σημαντικό ετήσιο βραβείο του Sports Illustrated βραβείο «Αθλητική Προσωπικότητα της χρονιάς: Ο Ακτιβιστής Αθλητής».

Ο «βασιλιάς» είχε πάρει το βραβείο άλλες δυο φορές στο παρελθόν και έτσι έφτασε τις 3… κατακτήσεις και είναι ο μόνος αθλητής που το έχει κατορθώσει αυτό στην ιστορία των βραβείων του SI.

Ο Lebron ισοβαθμούσε με 2 κατακτήσεις με τον θρυλικό παίκτη του γκολφ, Tiger Woods (ο Αμερικανός γκόλφερ είχε κατακτήσει το βραβείο το 1996 και το 2000). Πλέον όμως, ο σταρ των Lakers, Lebron James έφτασε τα 3 βραβεία, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας αθλητής ως τώρα. Οι προηγούμενες φορές που ο «βασιλιάς» είχε πάρει το εν λόγω βραβείο ήταν το 2012 και το 2016.

Το φετινό βραβείο μοιράστηκαν πάντως, 5 αθλητές συνολικά. Ο ένας ήταν ο Lebron James και οι άλλοι ήταν η πρωταθλήτρια του WNBA με τοyς Seattle Storm, Breanna Stewart, οι σταρ του Αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) και των Kansas City Chiefs, Patrick Lavon Mahomes και Laurent Duvernay-Tardif και η γιαπωνέζα τενίστρια Naomi Osaka.

Αυτή ήταν η 4η φορά στην ιστορία που το Sports Illustrated μοιράζει το βραβείο σε περισσότερους από 2 αθλητές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις