Στημένη χαρακτηρίζει ο ΠΑΟΚ την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του τερματοφύλακα του Άρη Μάριου Σιαμπάνη, από άνθρωπο της ομάδας, με σκοπό την μειωμένη απόδοσή του στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο, παρά τις καταθέσεις του ίδιου. Μετά την επώνυμη καταγγελία του αντιπρόεδρου του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά σχετικά με το συμβάν, οι Μάριος Σιαμπάνης και Γιώργος Δεληζήσης, κατέθεσαν το βράδυ της Δευτέρας στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και επιβεβαίωσαν την καταγγελία περί προσπάθειας δωροδοκίας. 

Συγκεκριμένα, ο νεαρός τερματοφύλακας του Άρη υποστήριξε πως τον πλησίασε παλιός υπάλληλος του ΠΑΟΚ και του πρόσφερε 100.000 ευρώ για να αγωνιστεί με μειωμένη απόδοση. Παράλληλα, φαίνεται πως του ζητήθηκε να βρει κάποιους ακόμα συμπαίκτες του, οι οποίοι να θα ήταν πρόθυμοι να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αρνείται το γεγονός και υποστηρίζει πως πρόκειται για μια στημένη υπόθεση. Παράλληλα, ζητά τον αποκλεισμό του 21χρονου Μάριου Σιαμπάνη από τις αθλητικές δραστηριότητες για δύο χρόνια. Σημειώνεται πως, σήμερα, 15/12, αναμένεται η κατάθεση του κ. Καραπαπά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, πως ακόμη και μετά τις άτακτες υποχωρήσεις των εμπλεκομένων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιθυμεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η έρευνα μετά τις καταγγελίες του Κώστα Καραπαπά.

Περιμένουμε από τη διαδικασία να γίνουμε σοφότεροι, όταν λογικά ο καταγγέλλων δώσει τα ΔΥΟ ονόματα- όπως ο ίδιος είπε- των ανθρώπων που προσέγγισαν τον Μάριο Σιαμπάνη.

Περιμένουμε να μάθουμε πώς έμαθε ο ίδιος ο Κώστας Καραπαπάς το περιστατικό. Ήταν παρών; Τον ενημέρωσε ο ίδιος ο Σιαμπάνης; Ως τι τον ενημέρωσε; Έχουν φιλικές επαφές; Τις είχαν και πριν το Άρης-ΟΣΦΠ όταν ακούστηκαν φήμες και έγιναν δηλώσεις περί περιπάτων;

Περιμένουμε να επιβληθεί η ποινή που προβλέπεται σε ποδοσφαιριστή που προσεγγίζεται για δωροδοκία και δεν το καταθέτει εντός 48 ωρών. Για το θέμα θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι υποχρεωμένη πλέον βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας (άρθρο 30) να αποκλείσει τον ποδοσφαιριστή Μάριο Σιαμπάνη από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα για 2 χρόνια.

Περιμένουμε να δούμε πώς θα υπερασπιστεί τον Μάριο Σιαμπάνη η πληρεξούσια δικηγόρος του, αδερφή της γενικής διευθύντριας του Ολυμπιακού, Λίνας Σουλούκου. Υπάρχουν σχετικά mail άλλωστε στα οποία αναφέρεται πως είναι εντολέας του και τα οποία είναι στη διάθεση της εισαγγελίας.

Άλλωστε, ακόμη κι αν δεν κληθούμε, θα πάμε αυτοβούλως και έχουμε πλέον πάρα πολλά να καταθέσουμε.

Περιμένουμε, τέλος, να δούμε μέσω ποιάς επιτροπής θα προσπαθήσουν να διαφύγουν τώρα αυτοί που στήνουν σκευωρίες εναντίον του ΠΑΟΚ και πώς θα δικαιολογήσουν, σε όλα τα εγχώρια και διεθνή όργανα, τη στημένη απόπειρα δωροδοκίας που επιχείρησαν να στήσουν. Οι ποινές είναι βαρύτατες και ο Αυγενάκης δεν αρκεί.

Κάποια στιγμή οι λάκκοι φιλοξενούν εκείνους που τους σκάβουν. Είμαστε ακόμη στην αρχή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις