Στη δημοσιότητα δόθηκε η τοξικολογική έκθεση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, η οποία πραγματοποιήθηκε καθώς κινήθηκαν υποψίες πως ο θάνατος του ”Θεού της μπάλας” προήλθε από κακή μεταχείριση ή και εγκληματική ενέργεια του υγειονομικού προσωπικού που είχε αναλάβει την περίθαλψή του.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής μελέτης δεν έδειξαν ίχνος αλκοόλ ή ναρκωτικών στον οργανισμό του, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, υπεύθυνο για την έρευνα που επιδιώκει να εξακριβώσει εάν υπήρχε κάποιο είδος κακής πρακτικής και αντιμετώπισης της υγείας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας ”Marca”, στην τοξικολογική μελέτη αναφέρεται πως βρέθηκε παρουσία διαφόρων φαρμάκων για τη θεραπεία της σωματικής και ψυχικής του υγείας. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν ανάλυσης του δείγματος αίματος του ”Ντιεγκίτο”, η νόμιμη χημική έκθεση κάνει λόγο για παρουσία ουσιών που εμπεριέχονται σε αντικαταθλιπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Την ίδια στιγμή, στην εξέταση ούρων εντοπίστηκαν ουσίες από φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά και άλλα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αλλά και την αντιμετώπιση της ναυτίας, ενώ σε μια άλλη εξέταση βρέθηκε παρουσία ουσίας που αποβλέπει στη θεραπεία προβλημάτων στο στομάχι.

Επιπλέον, σε ό, τι αφορά την ιστοπαθολογική εικόνα, οι αναλύσεις υποδεικνύουν πως ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως κίρρωση του ήπατος, οξεία νεφρική νόσο, μυοκαρδιοϊώδωση, υποενδοκαρδιακή ίνωση, οξεία ισχαιμία, καθώς και μη αποφρακτική ασβεστοποιημένη στεφανιαία αθηρομάτωση και χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.

Η κόρη του Μαραντόνα, Τζιανίνα, τοποθετήθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα, κάνοντας ανάρτηση στην οποία δηλώνει:

«Όλοι οι κ….. περίμεναν την αυτοψία να αποκαλύψει ναρκωτικά, μαριχουάνα και αλκοόλ. Δεν είμαι γιατρός, αλλά τον είδα πολύ πρησμένο. Με ρομποτική φωνή. Δεν ήταν η φυσική του φωνή… ».

Ο γιατρός που είχε αναλάβει την περίθαλψη και την παρακολούθησή του, Λεοπόλδο Λούκε, δεν έχει προβεί σε σχολιασμό των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις