Όπως συνηθίζει μετά από κάθε αγωνιστική ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις φάσεις της 14ης αγωνιστικής της Super League. Συμφωνεί σε όλες τις αποφάσεις των διαιτητών, όμως θεωρεί αδικαιολόγητη την καθυστέρηση του πέναλτι στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον ΟΦΗ.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συμφωνεί επίσης με την απόφαση στο ΑΕΛ – ΠΑΟΚ. Ο Κλάτενμπεργκ υποστήριξε ότι ο τερματοφύλακας δεν βρήκε την μπάλα και ξεκάθαρα με τα χέρια του μπήκε στο μονοπάτι του επιτιθέμενου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μία καθαρή επαφή με το πόδι του, η οποία και τον ανέτρεψε.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ο Κλάτενμπεργκ έκρινε ότι δεν ήταν πέναλτι το χέρι του Μπα, διότι έπειτα από την απόκρουση του τερματοφύλακα, ο αμυνόμενος παίζει την μπάλα με το πόδι του και στη συνέχει αυτή αναπηδά στο χέρι του. Επιπλέον, θεωρεί ότι ήταν σωστή και η κίτρινη στον Μπα σε φάουλ στον Γαλανόπουλο.

“Ο διαιτητής καταλογίζει άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και παρατηρεί με κίτρινη κάρτα. Η ΚΕΔ στηρίζει την απόφαση για φάουλ και κίτρινη κάρτα, καθώς παρόλο που ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ολυμπιακού έπαιξε τη μπάλα, το πόδι του αναπήδησε από αυτή και εξοστρακίστηκε στο πόδι του αντιπάλου. Πρόκειται για μία ενέργεια πατήματος από τον αμυνόμενο, η οποία στερείται ταχύτητας ή μοχθηρίας, συνεπώς δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια για τον καταλογισμό κόκκινης” είναι η αναλυτική δήλωση του Κλάτενμπεργκ.

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ τόνισε ότι οι αποφάσεις του διαιτητή στο Παναθηναϊκός – Αστέρας και συγκεκριμένα η ακύρωση του γκολ των φιλοξενουμένων ως οφσάιντ ήταν σωστή. “Η ΚΕΔ συμφωνεί διότι ο ποδοσφαιριστής που βρισκόταν σε θέση offside κινήθηκε στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και έκανε μία ξεκάθαρη ενέργεια με το πόδι του για να παίξει την μπάλα, παρόλο που δεν άγγιξε την μπάλα στο σουτ του συμπαίκτη του” αναφέρει ο Κλάτενμπεργκ.

Η ΚΕΔ έκρινε ότι σωστές ήταν οι αποφάσεις και στο Άρης – Λαμία, ωστόσο άφησε αιχμές για τις αρχικές υποδείξεις του διαιτητή οι οποίες διορθώθηκαν από το VAR για να είναι σωστές. “Η απόφαση να ακυρώσει το λάκτισμα και να δείξει κίτρινη κάρτα ήταν λανθασμένη καθώς δεν συμβαδίζει με τους Κανόνες Παιχνιδιού” ανέφερε συγκεκριμένα.

Στο Παναιτωλικός – ΟΦΗ, η ΚΕΔ συμφωνεί με το πέναλτι στον Αριγίμπι, όμως, τονίζει ότι η καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης μη αποδεκτή. “Ο VAR θα έπρεπε μετά από τον έλεγχο της φάσης να ζητήσει από τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι σε μια ουδέτερη ζώνη, ενώ ο συνολικός έλεγχος και ανασκόπηση της περίπτωσης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί αρκετά γρηγορότερα από τα πέντε λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα” δήλωσε ο Κλάτενμπεργκ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις