Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση της εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Πιο αναλυτικά, η αθλήτρια, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», δεν δίστασε να περιγράψει τα όσα βίωσε από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ΕΙΟ) σε νεαρή ηλικία, ενώ αποκάλυψε ότι ο άνθρωπος που ασέλγησε πάνω της δεν μετάνιωσε ποτέ για την πράξη του.

Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, επισημαίνει ότι «έχουν περάσει χρόνια» από το περιστατικό αυτό αλλά «εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, θα πράξει τα δέοντα» και καλεί την αθλήτρια «να γίνει συγκεκριμένη στην καταγγελία της». Για την υπόθεση μίλησε στο newsit.gr, ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται για δυόμιση δεκαετίες βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, όποτε ήταν αυτός που ηγούνταν της ομοσπονδίας κατά τη χρονική στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου υπέστη το φρικιαστικό μαρτύριο.

«Άκουσα το γεγονός όταν το είπε για πρώτη φορά η κ. Μπεκατώρου, πριν από ενάμιση μήνα. Έπεσα κι εγώ από τα σύννεφα. Πρόκειται βέβαια για γεγονός που συνέβη πριν από 24 χρόνια. Εγώ ήμουν πρόεδρος τότε. Αν δεν καταγγελθεί όμως κάτι, αν δεν τον ήξερε κάποιος, τι μπορούμε να πούμε για αυτό; Δεν ξέρουμε κατ αρχάς αν συνέβη, αν θέλουμε να είμαστε τελείως αντικειμενικοί», τόνισε o Αντώνης Δημητρακόπουλος.

«Απ’ ό, τι κατάλαβα δεν το ήξερε και κανείς στον ιστιοπλοϊκό χώρο. Αυτές είναι πολύ ιδιωτικές σχέσεις, αν δεν τις δημοσιοποιήσει κάποιος δεν μπορείς να τις ξέρεις. Επιμένω, αν μετά από 24 χρόνια δεν έχεις καταγγείλει το συμβάν είναι δυνατόν να το ξέρει κάποιος; Δεν ήμουν σε όλες τις αποστολές, ήμουν σε πολύ λίγες αποστολές στο εξωτερικό και με τη Σοφία ειδικά σε ελάχιστες. Η Σοφία μπορεί να έκανε δηλαδή 30-40 αποστολές το χρόνο , εγώ ζήτημα να ήμουν σε 2-3», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση αν μίλησε με την Σοφία Μπεκατώρου o ίδιος απάντησε: «Αν δεν το πει η ίδια επώνυμα στην Ομοσπονδία, τί να αρχίσω να κάνω; Εικασίες; Μας ενδιαφέρει βέβαια το συμβάν αλλά επαναλαμβάνω ας μας κάνει επώνυμα μια καταγγελία η κα Μπεκατώρου να μας πει για ποιον μιλάει. Δεν είναι όμως λίγο αργά τώρα που το καταγγέλλει η ίδια μετά από 24 χρόνια; Αν το έκανε αμέσως θα κάναμε και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Αν τον καταγγείλεις αμέσως προστατεύεις και όλο το χώρο. Αν το καταγγείλεις εν τη γενέσει του, δεν νομίζω ότι είναι τεράστιο πρόβλημα. Εγώ θα θεωρήσω δεδομένη την καταγγελία, αν έρθει η Σοφία και μου πει, έστω εμπιστευτικά, έγινε αυτό και αυτό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις