Η Αμερική κινείται ήδη σε ρυθμούς Super Bowl κι όχι ΝΒΑ. Ο λόγος είναι ο 55ος τελικός του NFL θα διεξαχθεί στην Φλόριντα με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς να αντιμετωπίζουν τους Τάμπα Μπέι Μπουκανίρς σε έναν διαφορετικό αγώνα. Λόγω του κορoνοϊού, οι θεατές δεν θα ξεπεράσουν τους 25.000, ενώ ανάμεσά τους θα είναι και 7.500 εμβολιασμένοι πολίτες. Όσο για τις τιμές των εισιτηρίων; Ακόμα και 40.000 δολάρια!

Μπορεί η Ελλάδα και ο υπόλοιπος κόσμος να μην είναι τόσο εξοικειωμένοι με το NFL, όμως το Super Bowl είναι το -με διαφορά- μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στην Αμερική. Από το 1967, όταν και καθιερώθηκε, οι Αμερικανοί έχουν σχεδόν κάνει… αργία την ημέρα του τελικού, καθώς υπολογίζεται πως σχεδόν 18 εκατ. θα κάνουν φέτος κοπάνα από την δουλειά!

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αριθμούς, τότε αναμφίβολα οι τιμές του διαφημιστικού χρόνου κατά την διάρκεια του αγώνα, ”κλέβουν” την παράσταση. Είναι τέτοιο το αντίκτυπο του Super Bowl, που πλέον αν μία εταιρεία θέλει να διαφημιστεί εκείνη την ημέρα, τότε θα πρέπει να πληρώσει 5,6 εκατ. δολάρια για 30”!

Οι διαφημίσεις, τα τρέιλερ ταινιών/σειρών και φυσικά το half-time show έχουν μετατρέψει σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο το Super Bowl, που παραδοσιακά πλέον έχει προεκτάσεις στον χώρο του θεάματος και του lifestyle.

Δεν είναι καμία υπερβολή να πούμε πως το Super Bowl αποτελεί την Μέκκα της αθλητικής διαφήμισης σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι λίγες -για την ακρίβεια καμία- οι διοργανώσεις που πουλάνε τόσο ακριβά μερικά δευτερόλεπτα για προβολή, με τους τηλεθεατές να υπολογίζονται και φέτος στους 100+ εκατομμύρια!

Δείτε LIVE

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις