Ιστορία γράφει η Laurel Hubbard (Λόρελ Χάμπαρντ) η αθλήτρια της άρσης βαρών από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία φαίνεται να κερδίζει ήδη μια διάκριση, πριν καν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον Ιούλιο του 2021. Και αυτό γιατί θα γίνει επίσημα η πρώτη transgender αθλήτρια που αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο αγώνισμα της άρσης βαρών.

Η Χάμπαρντ έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» από την ΔΟΕ για να συμμετάσχει στη διοργάνωση του Τόκιο. Ακόμη, βέβαια, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας της, κάτι που αναμένεται να γίνει ως τις 5 Ιουλίου 2021. Ωστόσο, αρμόδιες πηγές επιβεβαίωσαν στον Guardian πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις πλέον για να συμμετέχει στο Τόκιο μετά τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς που εγκρίθηκαν από την ΔΟΕ.

Αν ανακοινωθεί και επισήμως η συμμετοχή της στην αποστολή της Νέας Ζηλανδίας, σε ηλικία 43 ετών θα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της άρσης βαρών στο Τόκιο και μάλιστα πολλοί εκτιμούν ότι είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι η Χάμπαρντ έκανε αλλαγή φύλου στα 35 της χρόνια και ποτέ δεν είχε καταφέρει να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις μέχρι τότε. Η ενδεχόμενη παρουσία της πάντως στο Τόκιο έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια, με την ίδια να αναγνωρίζει το πόσο διστακτικές είναι οι αντίπαλές της. «Από το 2003 έχω κερδίσει το δικαίωμα να αγωνίζομαι. Νομίζω ότι δέκα χρόνια πριν ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μια αθλήτρια σαν κι εμένα. Και πιθανότατα δεν είναι ούτε τώρα έτοιμος» ανέφερε.

«Έχω την αίσθηση όμως ότι τουλάχιστον οι άνθρωποι με υπολογίζουν σε αυτούς τους αγώνες και μοιάζει ως την ιδανική στιγμή να βάλω τα αθλητικά μου παπούτσια και να ανέβω στην πλατφόρμα» πρόσθεσε η Χάμπαρντ που έχει την στήριξη ωστόσο της χώρας της.

Φαβορί για μετάλλιο

Η αλήθεια είναι ότι της χαμογέλασε η τύχη για να φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς λόγω της πανδημίας ακυρώθηκαν αγώνες πρόκρισης και έτσι έπρεπε να ληφθεί υπόψη και η παγκόσμια κατάταξη. Η Λόρελ Χάμπαρντ είναι 16η στην κατηγορία της, ωστόσο υπάρχουν από πάνω της τέσσερις αθλήτριες από την Κίνα και δύο από τη Νότια Κορέα, με κάθε χώρα να δικαιούται μία συμμετοχή ανά κατηγορία.

Εν τω μεταξύ η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα μία άλλη αθλήτρια από την Ωκεανία (από τα Σαμόα) να ανεβαίνει στην 8η θέση της λίστας. Η παγκόσμια ομοσπονδία δίνει μία επιπλέον θέση στην καλύτερη αθλήτρια της Ωκεανίας εκτός 8αδας και αυτή είναι η Χάμπαρντ που εκμεταλλεύεται αυτό το «παραθυράκι» και κερδίζει ένα εισιτήριο για το Τόκιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις