Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής υπερασπίστηκαν και πάλι την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει λάβει η ιαπωνική κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορoνοϊού στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσιάζοντας μάλιστα και τα σχετικά στοιχεία.

Στοιχεία που προέκυψαν από διάφορα test events που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Ιαπωνία με τη συμμετοχή περισσότερων από χίλιους αθλητές, όπου ανιχνεύθηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα (κατά την άφιξη του στη χώρα). Η Σέικο Χασιμότο ανέφερε πως: «Αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα των οδηγιών μας για την καταπολέμηση της μετάδοσης του κορoνοϊού».

Παρόλα αυτά η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων ανέφερε ότι στην ιαπωνική κοινωνία υπάρχει έντονη ανησυχία (σε σημείο που οι δημοσκοπήσεις να βγάζουν ποσοστά… Βορείου Κορέας για να μη γίνουν οι Αγώνες) κι αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις αφίξεις ξένων πολιτών.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Τόκιο 2020 Τοσίρο Μούτο ανακοίνωσε ότι οι 180.000 αφίξεις ξένων υπηκόοων (αθλητές, προπονητές, παράγοντες ομοσπονδιών, δημοσιογράφοι) θα περιοριστούν στις 80.000 για να διασφαλιστεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις