Την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ χαρακτήρισε ως βασικό λόγο της επιστροφής του στην Ελλάδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μιλώντας σε κανάλι της χώρας του, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε ότι η ψυχή του ήταν εκείνη που τον ώθησε να γυρίσει στον «δικέφαλο του Βορρά».

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι όλα θα είναι τελείως διαφορετικά από την εποχή που άφησε την ομάδα, δήλωσε βέβαιος ότι διαθέτει μεγαλύτερη δυναμική από τους άλλους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού ώστε να σταματήσει την κυριαρχία του τα τελευταία δυο χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου

Για την επιστροφή στον ΠΑΟΚ και τις άλλες προτάσεις που είχε: «Δεν μου άρεσε να μιλάω ποτέ για προσφορές, έγινα προπονητής του ΠΑΟΚ και ήθελα να μιλήσω μόνο για αυτό. Ο ΠΑΟΚ με την άφιξη του νέου ιδιοκτήτη έχει αναπτυχθεί και έχει γίνει μεγάλη δύναμη στην Ελλάδα. Είναι η ομάδα που μπορεί περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να σταματήσει την υπεροχή του Ολυμπιακού.

Είναι δύσκολο αλλά θα παλέψω και όλη αυτή η κατάσταση θεωρώ, μπορεί να με βοηθήσει να δημιουργήσω μια ειδική κατάσταση αγώνα και κίνητρο σε επίπεδο της ομάδας. Το τι θα κάνουμε εξαρτάται από τα πόσα κίνητρα θα έχουμε, πόση επιθυμία.

Γνωρίζω ότι είναι τεράστια ευθύνη για εμένα, οι άνθρωποι περιμένουν τα πράγματα να είναι ακριβώς όπως τα άφησα πριν από δύο χρόνια. Ακριβώς επειδή έχει περάσει χρόνος, οι παίκτες έχουν φύγει, όλα θα είναι καινούργια. Δεν υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις. Ο πατέρας μου έφυγε από τη Σαχτάρ το 2014, ήταν ελεύθερος και η Ντιναμό Κιέβου έψαξε να συνεργαστεί μαζί του.

Είναι δύσκολο για εμένα να μιλήσω για προσφορές πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Όταν είσαι επιτυχημένος είναι φυσικό να έχεις κερδίσει τον σεβασμό από επαγγελματικής άποψης. Συναισθηματικά, οι αντίπαλοι που είχα τότε θα μπορούσαν να με προκαλέσουν».

Για τα συναισθήματά του που επέστρεψε: «Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ψυχή μου, ήταν η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου που είχε σημασία. Δεν ήταν μια απόφαση σύγκρισης ή ότι κάποιος με έπεισε ή όχι. Με ώθησε η ψυχή μου να επιστρέψω. Στην Αλ Χιλάλ ήταν υπέροχα, εκεί ήταν επαγγελματικά. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως μου αρέσει η Ελλάδα, είναι τόσο όμορφη, αισιόδοξη ατμόσφαιρα, βγαίνουμε στον δρόμο και νιώθουμε ότι ζούμε. Ήταν μια υπέροχη επαγγελματική διετία. Για να κερδίσουμε μετά από τόσα χρόνια, δημιουργήθηκαν κάποιες εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας. Αφήσαμε μερικούς φίλους εκεί».

Για το συμβόλαιό του και τα όσα ακούστηκαν για τις απολαβές του: «Δεν είναι το ποσό των 1.8 εκατομμυρίων ετησίως, αυτό αφορά όλο το προσωπικό. Δεν είναι μόνο για εμένα αυτό το ποσό, αλλά και για τους συνεργάτες μου. Είμαστε οκτώ άτομα συνολικά. Είναι αλήθεια το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μία διαφορά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις