Ένα ζήτημα με αρχιτεκτονικές πολεοδομικές, περιβαλλοντικές αλλά και αθλητικές προεκτάσεις έχει προκύψει στο βοηθητικό στάδιο κ2 στο ΟΑΚΑ. Ξαφνικά άρχισαν να ξηλώνονται ελιές και να ισοπεδώνεται το έδαφος ενώ τσιμεντένιοι όγκοι τοποθετούνται στο σημείο προκαλώντας την απορία των αθλουμένων.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πώς το σχέδιο του ΟΑΚΑ όπως αυτό κατασκευάστηκε από το 1982 και μετατράπηκε λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προβλέπει συγκεκριμένους χώρους πρασίνου, άθλησης αλλά και χρήσεων με βάση εγκεκριμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Απευθυνθήκαμε στη διοίκηση του Σταδίου, λοιπόν, για να μάθουμε τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο που εξασφάλισε το flash.gr κατά τη διάρκεια των αλλαγών

Δείτε το σημείο στο βοηθητικό Κ2 πού γίνονται οι αλλαγές

Η θέση της διοίκησης του ΟΑΚΑ για το ζήτημα

Στην επικοινωνία που είχαμε με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιορή, ο οποίος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020, μας ανέφερε ότι για τον συγκεκριμένο λόγο έχει δεχθεί «ενοχλήσεις» από αρκετό κόσμο τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο του προκαλεί τεράστια εντύπωση, από τη στιγμή που διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται θέμα περιβαλλοντικής ζημίας, μιας και ό,τι έχει αφαιρεθεί δεν έχει… πάει χαμένο και ουσιαστικά εκεί θα δημιουργηθούν αποδυτήρια για τους αθλητές, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο.

Αναλυτικά η θέση του κ.Χαλιορή στο flash.gr

«Σχετικά με τις εργασίες μεταφύτευσης εγκατεστημένων δέντρων ελιάς στο Προπονητήριο, στην θέση των οποίων θα τοποθετηθούν νέα αποδυτήρια, πρέπει να σας ενημερώσω ότι η μετεγκατάσταση – μεταφύτευση δέντρων ελιάς μεγάλης ηλικίας τεχνικά δεν αποτελεί πρόβλημα εφόσον τηρηθούν οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, όπως επιτυχώς αυτοί εφαρμόζονται και κατά την μεταφορά υπεραιωνόβιων δέντρων, από απαλλοτριουμένος από την ΕΡΓΟΣΕ αγρούς, σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα και στο ΟΑΚΑ.

Εν προκειμένω μετακινήθηκαν 5 δέντρα τα οποία μεταφυτεύτηκαν άμεσα σε κοντινές θέσεις, κλαδεύτηκαν και αρδεύονται κατάλληλα, ώστε τη νέα περίοδο να αναβλαστήσουν κανονικά. Η πρόθεση μας είναι να αυξηθεί ο όγκος πρασίνου στο συγκρότημα, φυτεύοντας νέα δέντρα και θάμνους, όπως κανείς μπορεί να διαπιστώσει περιδιαβαίνοντας τον Περιβάλλοντα χώρο, στον οποίο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προστέθηκαν 160 δέντρα, 950 θάμνοι και 53 ελιές μεγάλης και 2 πολύ μεγάλες ηλικίας (υπεραιωνόβιες) μέσω του Πράσινου Ευρωπαϊκού ταμείου και της ΕΡΓΟΣΕ.»

Μένει να δούμε αν οι ανησυχίες των αθλούμενων για περιττό τσιμέντο και νέες χρήσεις δια της τεθλασμένης, πέσουν στο κενό. Το flash.gr θα παρακολουθεί το θέμα με ρεπορτάζ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις