Το πλαίσιο λειτουργίας των ανοιχτών και των κλειστών γηπέδων ορίζει η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου για την εστίαση και των ψυχαγωγία. Η Υπουργική Απόφαση ορίζει πως τα γήπεδα θα δέχονται αποκλειστικά θεατές που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή έχουν νοσήσει από Covid-19.

Παράλληλα η πληρότητα των γηπέδων ορίζεται στο 80% και το ανώτατο όριο στους 25.000 θεατές για ανοιχτά γήπεδα, ή 8.000 θεατές για τα κλειστά γήπεδα. Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους του φιλάθλους ενώ οι ανήλικοι θεατές θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων τους και θα αποτελούν έως το 5% επί της πληρότητας.

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους:

Οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθήμενων, εκτός από τα γήπεδα, όταν λειτουργούν ως αμιγείς, θα μπορούν να έχουν 85% πληρότητα, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Όταν λειτουργούν ως μικτοί χώροι τότε προβλέπεται εκτός από υποχρεωτική χρήση μάσκας:

75% Πληρότητα για χώρους <1000 καθήμενων
70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων
65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων
Τα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης, θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι, με 85% πληρότητα και θα δέχονται μόνο καθήμενους.

Οι ανοιχτοί χώροι εστίασης – όπως τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια- θα λειτουργούν με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις